Menu
 

No 1.septembra Mārupē būs jauni siltumenerģijas tarifi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi AS "Mārupes komunālie pakalpojumi" jaunus siltumenerģijas tarifus. No 1.septembra siltumenerģijas tarifs Mārupē būs 75,35 EUR/MWh (bez PVN) līdzšinējo 53,73 EUR/MWh (bez PVN) vietā. Siltumenerģijas tarifs 75,35 EUR/MWh būs spēkā līdz 2022.gada 30.septembrim, savukārt jau no nākamā gada 1.oktobra siltumenerģijas tarifs būs 68 EUR/MWh, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Siltumenerģijas tarifa pieaugums ir saistīts ar dabasgāzes cenas palielinājumu. Dabasgāzes tirgū jau kopš šī gada janvāra ir vērojams straujš cenas kāpums. Šobrīd dabasgāzes cenas sasniegušas vēsturiski augstāko cenu līmeni - vairāk nekā 45 EUR/MWh - kopš dabasgāzes tirgus atvēršanas 2017.gadā. Šobrīd visās Eiropas valstu biržās - Vācijā, Nīderlandē, Beļģijā un citviet - dabasgāzes cenas ir pieaugušas piecas reizes. Līdz ar to dabasgāzes tirgus situācijas rezultātā kurināmā izmaksas SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" pieaugušas par 65%.

AS "Mārupes komunālie pakalpojumi" ir piešķirta atļauja pašai noteikt siltumenerģijas tarifus, ja mainās kurināmā (dabasgāzes) cena. Tas nozīmē, ja kurināmā cena nākotnē būs zemāka par to, kas iekļauta piemērotajā tarifā, AS "Mārupes komunālie pakalpojumi" būs jānosaka zemāks tarifs, skaidro SPRK pārstāvji.

Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu AS "Mārupes komunālie pakalpojumi" iesniedza SPRK šā gada 29.jūlijā. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.