Menu
 

Uzsākta Siguldas novada attīstības programmas 2021.–2027. gadam izstrāde

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldības dome pieņēmusi lēmumu uzsākt Siguldas novada attīstības programmas 2021.–2027. gadam izstrādi, apstiprinot arī darba uzdevumus un izstrādes grafiku. 

Attīstības programmā tiek ietvertas vidēja termiņa prioritātes un rīcības virzieni (pasākumu kopums), rīcības plāns un investīciju plāns, kurus izstrādā ne mazāk kā triju gadu periodam, kā arī attīstības programmas īstenošanas uzraudzības un novērtēšanas kārtība, kurā noteikti rezultatīvie rādītāji un uzraudzības pārskata sniegšanas biežums un saturs, informē pašvaldībā.

Izstrādes vadība tiks uzticēta Teritorijas attīstības pārvaldes vadītāja Ingai Zālītei, un vadības grupā ieļauts domes priekšsēdētājs, abi vietnieki, kā arī deputāti Mārtiņš Zīverts, Ivo Bernāts un Solvita Strausa.

Pašvaldības pārstāvji aicina iedzīvotāji iesaistīties izstrādes procesā un sniegt priekšlikumus attīstības programmas 2021.–2027. gadam izstrādei. Izstrādes gaitā tiks izveidotas darba grupas, kuru sastāvā būs gan attiecīgās jomas pašvaldības speciālisti, gan kompetento institūciju pārstāvji, tāpat arī iedzīvotāji, kuri vēlēsies piedalīties izstrādes procesā un spēs dot pienesumu kā jomas profesionāļi, pārstāvot kādu no iedzīvotāju grupām.

Kopumā plānots izveidot piecas darba grupas: Kultūra, izglītība, sports; Uzņēmējdarbība, tūrisms; Infrastruktūra, transports, ārtelpa; Veselība, sociālie pakalpojumi; Pārvalde, sabiedriskā drošība, sabiedrības iesaiste.

Lēmums par Siguldas novada attīstības programmas 2021.–2027 gadam izstrādes uzsākšanu ievietots Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā, publicēts pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, kā arī tiks ievietots informatīvā izdevuma “Siguldas Novada Ziņas” augusta numurā, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.