Menu
 

Ādažu mērs aicina pašvaldību vadītājus strādāt proaktīvi un plānot kopīgu attīstību

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Pašvaldībām nepieciešams rīkoties proaktīvi, nevis tikai reaģēt uz valdības un ministriju lēmumiem, 20.augustā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongresā teica Ādažu mērs Māris Sprindžuks (LRA). 

Pēc administratīvi teritoriālās reformas LPS esot kļuvusi monolītāka, pašvaldības kļuvušas līdzīgākas un spēcīgākas. Tas ļaušot LPS nevis tikai reaģēt uz valdības lēmumiem un iecerēm, mēģinot novērst šo lēmumu negatīvās sekas, bet ar proaktīvu rīcību doties uz ministrijām un pašiem piedāvāt nepieciešamo Ministru kabineta noteikumu grozījumus un noteikt valdības dienas kārtību.

Viņš arī norādīja, ka ir jāmaina attieksme pret plānošanas reģionu darbu. Pašlaik plānošanas reģionos pašvaldības darbojoties "cietumnieku režīmā" - pustumsā mēģinot citam citu "piečakarēt" un nošņāpt no kopīgā galda sev lielāku kumosu.

Bet viņa ieskatā tas esot bezjēdzīgi. Cīnoties par naudu, par savām interesēm uz citu rēķina, zūdot plānošanas reģionu būtība, uzsvēra Sprindžuks, aicinot pašvaldības būt aktīvām un rīkoties.

20.augustā Salacgrīvā notiek 31.LPS kongress, kurā paredzētas LPS valdes, priekšsēža un vietnieku vēlēšanas. Kongresā īpaša uzmanība šogad tiek pievērsta jautājumiem, kas saistīti ar pašvaldību darbu pēc Administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas un organizācijas stratēģiskajiem darbības virzieniem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.