Menu
 

"Rīgas satiksme" šovasar neuzsāks pasažieru pārvadājumus uz Baložiem, Jaunmārupi un Upesciemu

  • Autors:  LETA
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" šovasar tomēr neuzsāks pasažieru pārvadājumus uz Baložiem, Jaunmārupi un Upesciemu. Kā aģentūrai LETA teica uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa, darbs pie maršrutu izveides nav apstājies, taču tam esot nepieciešams ilgāks laiks.

Pirmkārt, esot nepieciešama vienošanās par to, kas pārvadātājam kompensēs starpību starp reālajām izmaksām un gūtajiem ieņēmumiem par pasažieru pārvadāšanu. Ir jāvienojas, vai starpību sedz valsts, pašvaldības vai Rīgas dome.

Otrs būtiskākais darbs esot sabiedriskā transporta maršruta izveide dabā. Septembrī paredzēts iesaistīto pušu kopīgs brauciens pa izraudzītajiem maršrutiem, lai dabā novērtētu, ko nepieciešams mainīt vai uzlabot, lai pa šiem maršrutiem varētu braukt "Rīgas satiksmes" autobusi.

LETA jau ziņoja, ka "Rīgas satiksmes" ir gatava sākt pārvadājumus ārpus Rīgas teritorijas uz Baložiem, Jaunmārupi un Upesciemu. Uzņēmums šim solim esot gatavs un cer pārvadājumus sākt pēc iespējas ātrāk, lai būtu iespēja pārliecināties par pasažieru tendencēm saistībā ar Rīgas metropoles areāla attīstību. Sākotnēji izskanēja, ka šie pagarinātie maršruti varētu tikt izveidoti vasarā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.