Menu
 

Mūžībā devies bijušais CVK priekšsēdētājs Cimdars

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdienas pēcpusdienā 59 gadu vecumā mūžībā devies bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars, vēsta Latvijas televīzija (LTV).

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas viņš miris pēc inficēšanās ar Covid-19. Cimdars šovasar bija starp partijas "Latvija pirmajā vietā " dibinātājiem, un tāpat kā viņa pārstāvētā partija iestājās pret obligāto vakcināciju.

LETA arhīvs liecina, ka Cimdars dzimis 1962.gada 8.jūnijā Jelgavā.

Cimdars laikā no 1985.-1990.gadam bija Lauksaimniecības akadēmijas administratīvi saimnieciskās daļas galvenais enerģētiķis. Pēcāk strādājis par Lauksaimniecības akadēmijas prorektora vietnieku kadru un kopmītņu jautājumos.

Laikā no 1990.-1993.gadam Cimdars bija Jelgavas pilsētas deputātu padomes Dzīvokļu un nekustāmā īpašuma uzskaites nodaļas vadītājs, Privatizācijas komisijas loceklis, Denacionalizācijas komisijas loceklis.

90.gados Cimdars bija Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas konsultants un Rīgas domes Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšnieka vietnieks.

1997.gadā sācis pildīt Centrālās vēlēšanu komisijas locekļa pienākumus un šajā pašā gadā ievēlēts par CVK priekšsēdētāju. Šajā amatā Cimdars sabija līdz 2019.gadam, kad amatu atstāja pēc Saeimas balsojuma.

Cimdars 1995.gadā iestājies partijā "Saimnieks", vēlāk kļuvis par Demokrātiskās partijas "Saimnieks" biedru, bet 1998.gadā apturējis savu darbību partijā.

Cimdars šogad pievienojās Aināra Šlesera veidotajai partijai "Latvija pirmajā vietā" un kļuva par partijas ģenerālsekretāru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.