Menu
 

Aptauja Ogrē. Kā vērtējat ideju vakcinētajiem senioriem piešķirt pabalstu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Katram Latvijā dzīvojošajam, kurš līdz šī gada beigām būs sasniedzis 60 gadu vecumu un būs pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, no 2021. gada 1. novembra līdz 2022. gada 31. martam tiks izmaksāts pabalsts 20 eiro mēnesī. Pabalstu būs tiesības saņemt arī tad, ja cilvēkam ir ārstu konsilija atzinums par nepieciešamību atlikt vakcināciju. Personu grupā, kurām ir tiesības uz pabalstu 20 eiro mēnesī, būs arī tie, kuri vakcināciju pret Covid-19 veica pirms likuma grozījumu spēkā stāšanās dienas, ja šie cilvēki līdz 2021. gada 31. decembrim sasniedz 60 gadu vecumu.

Modris no Ogres

Vērtēju pozitīvi – jo vairāk, jo labāk. Šādā situācijā, kad elektrības, gāzes un citas cenas tik ļoti kāpj uz augšu, senioriem tā naudiņa ļoti noderēs.

Dzintars no Ķeguma

Uzskatu, ka tā ir laba ideja. Protams, tāds pabalsts noderētu visiem senioriem, atliek cerēt, ka nevakcinētos pensionārus tas iedrošinās potēties pret Covid-19.

Roberts no Ogres

Tā ir atbalstāma ideja. Es uzskatu, ka senioriem jāvakcinējas pret Covid-19, jo viņi ir galvenā riska grupa. Pats arī esmu riska grupā, esmu potējies un to nekādā gadījumā nenožēloju.

Andris no Ogres

Vakcinēšanās pret tik lipīgu vīrusu ir pašsaprotama lieta, piemaksāt par to nevajadzētu. Cits jautājums, ka daudziem senioriem vajadzīgs atbalsts, lai segtu strauji kāpjošās izmaksas par elektrību un gāzi. Vai pabalsts jāmaksā arī miljonāriem? Nedomāju…

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.