Menu
 

Jūrmalas dome "Eco Baltia vide" prasību par 500 000 eiro atlīdzināšanu uzskata par nepamatotu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalas pilsētas dome atkritumu apsaimniekotāja SIA "Eco Baltia vide" prasību atlīdzināt it kā nodarītus zaudējumus 500 000 eiro apmērā uzskata par nepamatotu, aģentūru LETA informēja domē.

Jūrmalas dome uzskata, ka gadījumā, ja "Eco Baltia vide" ieskatā tai ir nodarīti zaudējumi, "Eco Baltia vide" ir tiesības vērsties tiesā. "Šobrīd "Eco Baltia vide" mēģina dažādos veidos izdarīt spiedienu uz pašvaldību, apzinoties to, ka tiesvedība par zaudējumu piedziņu noslēgtos nelabvēlīgi tieši pašai sabiedrībai ar ierobežotu "Eco Baltia vide"".

Jūrmalas pilsētas domei nav šaubu par to, ja "Eco Baltia vide" prasība būtu pamatota, "Eco Baltia vide" jau būtu vērsusies tiesā.

Domē sacīja, ka "Eco Baltia vide" negodprātīgās rīcības dēļ 2015.gada janvārī pašvaldība bija spiesta vienpusēji atkāpties no līguma par atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētas teritorijā.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia vide" plāno vērsties tiesā pret Jūrmalas domi, prasot atlīdzināt kompānijai radītos zaudējumus 500 000 eiro apmērā saistībā ar domes pirms aptuveni pieciem gadiem veikto iepirkumu par atkritumu apsaimniekošanu, aģentūrai LETA apliecināja "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

Viņš skaidroja, ka "Eco Baltia vide" kopā ar vēl trim kandidātiem 2016.gadā piedalījās iepirkumā par atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētā. Konkursā tika noteiktas stingras prasības attiecībā uz kandidāta pēdējo trīs gadu pieredzi un saimniecisko izdevīgumu. Pēc "Eco Baltia vide" ieskatiem, uzvarētājs šīm prasībām nekvalificējās vai atbilda tikai daļēji.

Līdz ar citiem iepirkuma kandidātiem 2016.gada oktobrī juridisko personu apvienība, kuru veido "Eco Baltia vide" un Lietuvas "Ekonovus", iesniedza sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB). Pēc vairākkārtējas iepirkuma pārsūdzēšanas IUB 2017.gada martā sūdzību noraidīja un atļāva Jūrmalas domei slēgt līgumu ar iepriekš noteikto konkursa uzvarētāju.

Tomēr "Eco Baltia vide" aizvien saskatīja pārkāpumus iepirkuma uzvarētāja noteikšanā, tāpēc vērsās ar sūdzību tiesā. Pēc vairāku gadu tiesvedības tā atzinusi, ka iepirkumā uzvarētājs patiešām izvēlēts nelikumīgi un tā piedāvājumu vajadzēja noraidīt. Savukārt saskaņā ar iepirkuma komisijas sēdes protokoliem "Eco Baltia vide" un "Econovus" apvienotais piedāvājums bija otrais saimnieciski izdevīgākais, līdz ar to atzīstams par konkursa uzvarētāju, ar kuru slēgt līgumu, skaidroja Aizbalts.

Tiesas spriedumā noteikts, ka "Eco Baltia vide" ir tiesīga Jūrmalas domei pieprasīt atlīdzību par gūtajiem zaudējumiem, kā arī negūto peļņu. Kopējā summa par piecu gadu periodu, pēc uzņēmuma aprēķiniem, ir 500 000 eiro.

Uzņēmums vairāku mēnešu garumā esot nesekmīgi mēģinājis sazināties ar domi par radīto zaudējumu un negūtās peļņas segšanu, tādēļ "Eco Baltia vide" par minētās summas piedziņu plāno vērsties tiesā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.