Menu
 

Vairāk nekā puse iedzīvotāju ziemas sezonā centīsies taupīt un patērēs mazāk energoresursu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Reaģējot uz gaidāmo energoresursu cenu kāpumu, vairāk nekā puse jeb 57 % Latvijas iedzīvotāju ziemas sezonā centīsies komunālo maksājumu izmaksas samazināt, ieviešot taupības režīmu savās mājsaimniecībās, noskaidrojies siltumizolācijas risinājumu uzņēmuma “Kingspan” veiktajā Baltijas iedzīvotāju aptaujā.

Latvijā komunālo pakalpojumu cenu pieauguma ietekmi ar energoresursu taupīšanu, kur tas vien iespējams, visbiežāk centīsies risināt Rīgā un Pierīgā dzīvojošas sievietes vecumā no 60 līdz 74 gadiem, secināts aptaujā.

Vispragmatiskāk pret gaidāmo energoresursu cenu kāpumu attiecas Igaunijā, kur taupības režīmu gatavi ieviest 65 % respondentu, savukārt Lietuvā taupības nolūkos mainīt ikdienas paradumus gatavi 40 % aptaujāto. Līdzīgi kā Latvijā, arī Igaunijā par taupības pasākumiem biežāk domājušas sievietes, bet Lietuvā – vīrieši.

Teju katrs desmitais Lietuvā un Latvijā komunālo maksājumu svārstības gatavs līdzsvarot, siltinot savu mājokli – Latvijā tas būtu aktuāli 8 % aptaujāto, starp kuriem galvenokārt ir vīrieši vecumā no 30 līdz 39 gadiem, kamēr līdzīgās domās ir 9 % respondentu Lietuvā.

Visoptimistiskāk par savām iespējām sadzīvot ar cenu kāpumu, nemainot savus ikdienas paradumus, noskaņoti Lietuvā dzīvojošie – tie galvenokārt ir cilvēki, kuru ikmēneša ienākumi ir robežās no 751 līdz 1000 eiro. Latvijā nemainīt savus ikdienas paradumus gatavi 35 %, bet Igaunijā – tikai katrs trešais.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.