Menu
 

Garisons: Ja Krievija izšķirsies uzbrukt Ukrainai, zināmi drošības riski veidosies arī Latvijai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ja Krievija izšķirsies veikt uzbrukumu Ukrainai, zināmi drošības riski veidosies arī Latvijai, šorīt Latvijas Radio uzsvēra Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Ministrijas pārstāvis informēja, ka Krievija arvien vairāk sakoncentrē savus bruņotos spēkus ap Ukrainas robežām, un šie spēki šajā nedēļā sasnieguši augstāko kaujas gatavību, attiecīgi riski, ka Maskavā varētu pieņemt lēmumu uzbrukt Ukrainai, ir lieli.

Pēc Garisona vārdiem, Latvijai šīs norises ir būtiskas, jo mēs atrodamies "tajā pašā flangā" un potenciālas karadarbības gadījumā arī pret mūsu valsti var tikt vērsti kiberuzbrukumi, informatīvie uzbrukumi, kā arī jāatceras, ka nekas nav beidzies uz Baltkrievijas robežas, pār kuru Lukašenko režīms Latvijas virzienā turpina spiest nelegālos migrantus.

Ministrijas pārstāvis vērtēja, ka visaugstākos riskus veido kiberdraudi, jo šos uzbrukumus ir relatīvi viegli veikt, tie ir ļoti labi redzami un grūti pavisam konkrēti identificēt uzbrukumu veicējus. Kiberuzbrukumu mērķis esot gan iebiedēt, gan radīt materiālus zaudējumus.

Kā ziņots, pēdējās nedēļās Krievija pie Ukrainas robežām ir sakoncentrējusi vairāk nekā 100 000 karavīru, kas Rietumos radījis bažas par gaidāmu iebrukumu. Virkne Rietumvalstu jau mudinājušas savu valstu pilsoņiem pamest Ukrainu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.