Menu
 

Siguldas novadā netālu no Allažmuižas ūdens pārrautajam ceļam izbūvēs jaunu caurteku

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj

Siguldas novadā netālu no Allažmuižas ūdens pārrautajam ceļam izbūvēs jaunu caurteku, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Ceturtdien ūdens līmeņa celšanās dēļ Siguldas novadā, Allažu pagastā, netālu no Allažmuižas mājām "Klūdziņas", izveidojās ceļa iegruvums.

Pašvaldības darbinieki, apsekojot minēto vietu, secināja, ka uz pašvaldībai piederošā ceļa Zemnieki-Skruntes ir bijis paaugstināts ūdens līmenis, ar kura novadīšanu nav spējusi tikt galā iebūvētā caurteka.

Tā kā ūdensteces vieta ceļa uzbērumā ir pārrauta, tad ūdens līmenis ir pazeminājies, tekot pa ūdensteces gultni.

Kā stāstīja Brikmane, šodien darbinieki noorganizēja sapulci ūdens pārrautajā ceļa posmā ar ikdienas ceļu uzturētāju "DGR serviss", lai operatīvi pieņemtu lēmumu par ceļa atjaunošanu.

Tika vēlreiz izanalizēta situācija un secināts, ka strauji kūstot sniegam, ūdens līmenis ir ievērojami strauji paaugstinājies un iespējams jau sācis plūst pāri ceļa braucamajai daļai. Pēc pieejamajiem datiem šajā vietā ir bijušas iebūvētas dzelzsbetona caurtekas 11 metru (m) garumā ar 80 centimetru diametru. Pārraujot ceļa klātni caurteku posmi ir aizskaloti dažādos attālumos. Tā kā caurteka ir izbūvēta no vairākiem dzelzsbetona posmiem, iespējams, ka savienojumu vietas ir bijušas nobīdītas un caurplūde varēja būt samazināta.

Izvērtējot esošo situāciju, pieņemts lēmums atjaunot caurteku, caurtekai jābūt plastmasas ar hermētiskiem savienojumiem un diametrā ne mazākai par 1 m. Ja nav tūlīt iespējams iegādāties ar šādu diametru, var izskatīt izbūvi arī ar lielāku diametru, bet par to ir jāvienojas ar pasūtītāju. Tiklīdz ir iegādāta caurteka, nekavējoties jāuzsāk tās izbūve un ceļa segas atjaunošana.

Brikmane piebilda, apsekojot blakus teritorijas, secināts, ka sniegam strauji kūstot ūdens līmenis ir strauji paaugstinājies, plūstot pāri ceļu brauktuvēm. Pavērojot kurp tek ūdens no šīm teritorijām, ir skaidri redzams, ka viss ūdens aizplūst uz Allažmuižu ūdenskrātuvē, kas atrodas pie valsts nozīmes autoceļa Sigulda - Allaži - Ausmas. Šai ūdenskrātuvei ir redzami divi meniķi, kas ir noregulēti, lai ūdens krātuvei būtu pēc iespējas augstāks ūdens līmenis. Pašvaldības pārstāvji uzskata, ka šādos laika apstākļos būtu laikus jāpazemina ūdens līmenis Allažmuižu krātuvē, lai no visām teritorijām laikus aizvadītu kūstošo sniega ūdeni.

Lai neatkārtotos vēl iepriekšminētie ceļa pārrāvumi, pašvaldība vienojusies ar VSIA "Latvijas Valsts ceļi" veikt ūdenslīmeņa pazemināšanu ar komunikāciju palīdzību, kas atrodas zem autoceļa Sigulda-Allaži-Ausmas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.