Menu
 

Covid-19 izplatības dēļ var tikt slēgtas atsevišķas bērnudārzu grupas Ķekavas novadā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pedagogu slimošanas ar Covid-19 dēļ var tikt slēgtas atsevišķas bērnudārzu grupas Ķekavas novadā, informē pašvaldība.

Ķekavas novada pašvaldība informē, ka novada pirmskolas izglītības iestādēs joprojām ir novērojama regulāra pedagogu slimošana, kā rezultātā var rasties situācijas, kad kādai no grupiņām nav iespējams nodrošināt audzinātāju.

Pašlaik šis jautājums esot īpaši aktuāls Baldones pirmskolas izglītības iestādē "Vāverīte", kurā pedagogu slimošanas dēļ slēgtas četras grupas, bet vēl divas grupas darbojas tikai daļēji.

Pirmskolu izglītības iestāžu vadītāji meklē drošus risinājumus un īslaicīgi pārformē grupiņas, lai pedagogu un pārējā personāla slimošanas gadījumos rastu iespējas bērniem apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādes, tomēr ne vienmēr tas ir iespējams, skaidro pašvaldībā.

Kā ziņots, 15.februārī valdība nolēma, ka bērnudārzos tie bērni, kas noteikti kā kontaktpersonas savā izglītības iestādē, turpmāk varēs neievērot mājas karantīnu un varēs turpināt piedalīties klātienes izglītības procesā. Turklāt bērniem nebūs nepieciešams veikt testu.

Taču, ja kontakts ar inficētu personu būs saistīts ar Covid-19 gadījumu mājsaimniecībā, tad pirmsskolas izglītībā iesaistītais bērns varēs atgriezties klātienes izglītības procesā tikai tad, ja kopš pēdējā kontakta ar inficētu personu pagājušas ne mazāk kā 10 dienas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.