Menu
 

Valsts policija atklājusi divas Garkalnē izdarītas slepkavības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

9.martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas likumsargi kriminālvajāšanas uzsākšanai Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nosūtīja krimināllietu par pērnā gada aprīlī izdarītu 1963. gadā dzimušas sievietes slepkavību, kā arī par 2015. gada decembrī izdarītu 1938. gadā dzimušas sievietes slepkavību.

Abas slepkavības tika izdarītas Garkalnē personu grupā un saistītas ar laupīšanu. Sešus gadus seno slepkavību policisti atklāja, izmeklējot pērnā gada noziegumu, norāda Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

2021.gada 13.jūlijā un 15.jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 1.nodaļas amatpersonas aizturēja 1992. gadā dzimušu sievieti un 1994. gadā dzimušu vīrieti, kuri tika turēti aizdomās par 2021.gada 21.aprīlī Garkalnē izdarītu sievietes slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu. Proti, pagājušā gada 18. aprīlī kādā dzīvoklī tika atrasts 1963. gadā dzimušās mājokļa saimnieces līķis ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Slepkavība bija iepriekš izplānota ar mērķi iegūt sievietes skaidras naudas uzkrājumus. Varmākas bojāgājušo iepriekš pazinuši un zinājuši, ka mājoklī glabājas skaidra nauda, kā arī zinājuši sievietes dienas ritmu, un uzbrukuši brīdī, kad viņa tikko kā bija atgriezusies mājās un ienākusi pa durvīm.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā, policisti noskaidroja, ka augstāk minētās personas, visticamāk, izdarījušas vēl vienu slepkavību. Proti, 2015. gada 11. decembrī tika atrasts 1938. gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbības nāves pazīmēm. Policisti noskaidroja, ka arī šī slepkavība izdarīta mantkārīgā nolūkā un no bojāgājušās sievietes dzīvokļa tika nozagta nauda.

Veicot virkni izmeklēšanas darbību, apstiprinājās iegūtā informācija un abi augstāk minētie kriminālprocesi tika apvienoti vienā lietvedībā. Šobrīd abas aizdomās turētās personas atrodas apcietinājumā.

Valsts policija vēsta, ka kriminālprocess ir kvalificēts pēc Krimināllikuma 117. panta 6. un 10. punktā, Krimināllikuma 117. panta 6. punktā un 175. panta 3. daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu sastāva pazīmēm. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.