Menu
 

Orientēšanās spēle, ekspedīcija un ūdens atrakcijas – idejas skolēnu pavasara brīvlaikam Jūrmalā

  • Autors:  Inese Krieviņa, Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Sabiedrisko attiecību nodaļa
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pavasara brīvlaikā Jūrmala aicina ģimenes ar bērniem doties ekspedīcijā, kļūt par muzeju ekspertu, apmeklēt kino vai koncertu, savukārt aktīvākas atpūtas cienītāji var izbaudīt ūdens priekus, doties pastaigās pa dabas takām un atjaunoto vēsturisko Ķemeru parku.

Izzinošas orientēšanās spēles ģimenēm

Ģimenes, kuras vilina piedzīvojumi, var doties izzinošās pastaigās, izmantojot karti ar uzdevumiem orientēšanās spēlē “Pa dzīvnieku pēdām Jūrmalā” un “Staigājam – izzinām Jūrmalu”. Pastaigu maršruti pieejami www.visitjurmala.lv sadaļā Redzi un dari/ Maršruti.

Aspazijas māja (Z. Meierovica prospektā 18/20) dzejnieces Aspazijas dzimšanas dienas mēnesī aicina ģimenes ar bērniem doties ekspedīcijā “Pa Aspazijas takām”. Pastaigas dalībnieki varēs pēc 20. gs. 20.–30. gadu fotogrāfijām uzmeklēt vietas, kurp savulaik savās ikdienas gaitās un pastaigās devusies dzejniece, – Majoru veco pastu, grezno kinoteātri Jomas ielā, gardāko saldumu veikalu u.c. Ekspedīcija norisināsies no 12. līdz 20. martam, ekspedīcijas karte no 11. marta būs pieejama Aspazijas mājā un arī sociālā tīkla “Facebook” Aspazijas mājas kontā.

Jūrmalas muzeji aicina – kļūsti par muzeju ekspertu!

Īpašu piedāvājumu skolēnu brīvlaikā sagatavojuši muzeji – apmeklē sešus Jūrmalas muzejus un kļūsti par muzeju ekspertu. Bērni no sešu gadu vecuma kopā ar vecākiem aicināti iepazīt izstādes un ekspozīcijas vietējās kultūrtelpās: Jūrmalas muzejā (Tirgoņu ielā 29), Aspazijas mājā (Z. Meierovica prospektā 18/20), mākslas stacijā “Dubulti” (Z. Meierovica prospektā 4), Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (J. Pliekšāna ielā 5/7), Bulduru Izstāžu namā (Muižas ielā 6) un Jūrmalas Brīvdabas muzejā (Tīklu ielā 1a).

Lai piedalītos aktivitātē, Aspazijas mājā vai Jūrmalas muzejā informācijas centrā jāpalūdz “Muzeja eksperta burtnīca” piezīmēm un ierosinājumiem un pēc katra muzeja apmeklējuma burtnīcā jāiespiež zīmodziņš. Kopā ar ģimeni izvērtējot muzeja apmeklējumu, burtnīcas lapā jāieraksta savi ierosinājumi, kas aktivitātes noslēgumā jāatstāj Jūrmalas muzeja informācijas centrā, pretī saņemot mazu dāvaniņu.

Kino un koncerts bērniem

Pēc pastaigas gar jūru vai pa Jomas ielu var ieplānot kino apmeklējumu. 19. martā plkst. 13.00 Jūrmalas Kultūras centrā (Jomas ielā 35) norisināsies animācijas filmas “Spārnotā sardze” seanss. Jaunākās filmas visai ģimenei iespējams noskatīties arī kinoteātrī “Star Cinema Jūrmala” galerijā “Korso” (Jomas ielā 37). Kino repertuārs https://kino.korso.lv/.

Dzintaru koncertzāle (Turaidas ielā 1) aicina ģimenes ar bērniem uz pavasara koncertu ciklu, kas nedēļas nogalēs piedāvā mazajiem klausītājiem muzikāli izglītojošus stāstus. 20. martā plkst. 11.00 “Smilšu pasaku ar zelta putnu” kopā ar mūziķiem izstāstīs topošie dejotāji no Rīgas Baleta skolas.

Ūdens atrakcijas un spa piedāvājumi visai ģimenei

Atpūsties un baudīt ūdens priekus var ūdens atrakciju parkā Jūrmalā – “Līvu akvaparks”. Skolēnu brīvlaika nedēļā, no 17. līdz 20. martam, iegādājoties īpašo brīvlaika brīvbiļeti, bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja “Līvu akvaparkā” ir bez maksas. Ar akvaparka piedāvājumiem martā var iepazīties mājaslapā www.akvaparks.lv.

Arī Jūrmalas kūrortviesnīcas sagatavojušas īpašus spa apmeklējuma piedāvājumus ģimenēm – bērniem peldes siltajos baseinos un ūdens atrakcijas, vecākiem – atpūtu labsajūtu pirtīs un baseinos. Vairāk informācijas www.visitjurmala sadaļā Sezonas piedāvājumi/ Atpūtai.

Atpūta Jūrmalas parkos un pastaigas pa dabas takām

Ģimene kopā var patīkami pavadīt laiku dabā, izstaigājot atjaunoto Ķemeru kūrorta parku. Mazos bērnus priecēs atrakcijas jaunajā rotaļu laukumā, savukārt lielākie bērni kopā ar vecākiem var doties nelielā ekskursijā pa vēsturisko kūrorta parku.

Viena no bērnu iemīļotākajām izklaides vietām Jūrmalā ir Dzintaru mežaparks. Apmeklētāju iecienīts mežaparka objekts ir 33,5 metrus augstais skatu tornis, uzkāpšana tajā un Jūrmalas apskatīšana no augstuma būs piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Parkā ir arī vairāki rotaļu laukumi dažāda vecuma bērniem.

Aktīvās atpūtas cienītāji brīvlaika nedēļā var doties pārgājienos pa dabas takām. Atpūtnieku iecienīta un apmeklēta ir Lielā Ķemeru tīreļa taka, taču Jūrmalas apkārtnē ir daudz neiepazītu dabas taku, kurās netraucēti vērot dabas skaistumu. Šī ir iespēja kopā ar ģimeni tās atklāt. Ceļš uz pastaigu takām atrodams www.visitjurmala.lv sadaļā Redzi un dari/ Aktīvā atpūta/ Dabā.

Ieeja pasākumu norises telpās pieaugušajiem – ar Covid-19 sertifikātu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.