Menu
 

Baidens nodēvē Putinu par asinskāru diktatoru

  • Autors:  LETA/DPA

ASV prezidents Džo Baidens Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ceturtdien nodēvēja par "asinskāru diktatoru", uzsverot, ka Kremļa saimnieks par Ukrainā izvērsto karu maksā augstu cenu.

"Šī republika ir nostājusies vienoti pret asinskāru diktatoru, īstu rīkļurāvēju, kas ved nekrietnu karu pret Ukrainas tautu," ceturtdien Vašingtonā sacīja prezidents.

"Un Putins maksā augstu cenu par savu agresiju," viņš piebilda.

Ar Krievijas sākto karu "vēsture ir pavērsiena punktā", sacīja Baidens, norādot, ka šādi brīži tiek pieredzēti reizi vairāku paaudžu laikā.

"Es uzskatu, ka mēs esam īstā cīņā starp autokrātijām un demokrātijām un par to, vai demokrātijas var izturēt," atzina prezidents.

Baidens jau trešdien asi izteicās par Putinu.

"Es uzskatu, ka viņš ir kara noziedznieks," žurnālistiem sacīja Baidens.

Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki sacīja, ka prezidents runājis no sirds pēc Ukrainas kara reportāžu noskatīšanās televīzijā.

Psaki norādīja, ka ASV Valsts departaments jau ir sācis tiesisku procesu, lai pārbaudītu Krievijas darbības.

Tā bija ir pirmā reize, kad Baidens izmantojis jēdzienu "kara noziedznieks", runājot par Putinu.

ASV prezidents vēlāk tviterī ierakstīja: "Putins nodara Ukrainai šausminošus postījumus (..) - bombardē dzīvojamās mājas un dzemdību nodaļas."

Komentējot ziņas, ka Krievijas karaspēks sagrābis par ķīlniekiem ārstus un pacientus Mariupoles slimnīcā, Baidens sacīja: "Tās ir zvērības. Tas raisa sašutumu visai pasaulei."

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.