Menu
 

Foto: Siguldā izskanējis dāņu vijolnieces Linas Krusas un Latvijas Radio bigbenda koncerts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ginta Zīverte Foto – Ginta Zīverte

Piektdien Siguldas novada Kultūras centrā “Siguldas devons” ar vienīgo koncertu Latvijā  uzstājās talantīgā dāņu džeza vijolniece Lina Krusa koncertā “Latvijas Radio bigbends un Line Kruse”.

Koncertā kopā ar Latvijas Radio bigbendu skanēja skaņdarbi no Linas Krusas albumiem "Hidden Stones" un "Invitation" – abās šajās programmās māksliniece apvieno labāko no ritmiskās latīņu, klasiskās un džeza mūzikām, izmantojot instrumentus, kas nav tipiski džeza mūzikai.

Spēcīgi ritmi un liriska vienkāršība ir pamatā šai Linas radītajai daudzveidīgajai mūzikas formai, kas ir gan intīma, gan ekstraverta. Kāds reiz teicis, ka Apollona harmoniskais ideāls un Dionīsa pārpilnais prieks atrod kopīgu valodu, izdzirdot Linas Krusas skaidrās vijoles skaņas

Lina Krusa ir Francijā rezidējoša dāņu vijolniece un komponiste, kura nepārtraukti pārbauda muzikālās robežas. Viņa veiksmīgi sadarbojas ar Parīzes radošajiem dienvidamerikāņu māksliniekiem, kā piemēram argentīniešu perkusionistu Minino Garaju, kubiešu grupu "Sabor A Son", kā arī koncertējusi kopā ar pasaules slaveno "Gotan Project" vairāk kā 300 reižu. Lina pati ir gan radījusi, gan ir vadītāja vairākiem lielajiem ansambļiem un orķestriem, kā piemēram "Dansk7", "BowLines" un "Line Kruse Orchestra", kas ir netradicionāls džeza bigbends.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.