Menu
 

Bordāns: Putina režīma Ukrainā pastrādātos noziegumus izmeklēs gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma paveiktie noziegumi Ukrainā tiks izmeklēti gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, tiekoties ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko, uzsvēris Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K).

Tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs informēja, ka šodien Bordāns tikās ar Miščenko, apspriežot aktuālo situāciju saistībā ar Putina režīma iebrukumu Ukrainā.

Tikšanās laikā Bordāns no vēstnieka saņēma Ukrainas valdības apkopoto informāciju par fiziskām un juridiskām personām, kas atbalsta un attaisno Putina režīma militāro iebrukumu neatkarīgajā Ukrainā. Informācija tiks iesniegta kompetentajām institūcijām, lai tās uzsāktu faktu izvērtēšanu.

Tāpat abas amatpersonas apmainījās viedokļiem par to, kā Latvijā nonākušie kara bēgļi no Ukrainas sniegs informāciju un pierādījumus Latvijas izmeklēšanas iestādēm par Krievijas bruņoto spēku uzbrukumiem civiliedzīvotājiem vai civiliem objektiem.

Sarunas laikā ministrs uzsvēra, ka par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma attaisnošanu un slavināšanu Latvijā ir paredzēta kriminālatbildība. Bordāns apliecināja, ka Eiropas valstu reakcija uz Krievijas režīma pastrādātajiem noziegumiem būs ātra un visaptveroša. Šie noziegumi tiks izmeklēti nacionālā un starptautiskā līmenī, un tos pasaule nekad neaizmirsīs.

Tieslietu ministra vadītā delegācija 24.martā dosies uz Hāgu, lai Eiropas valstu tieslietu ministru sanāksmē lemtu par praktiskiem un konkrētiem soļiem Krievijas režīma pastrādāto noziegumu izmeklēšanai.

Ministrs ar vēstnieku pārrunāja arī Ukrainas bēgļu uzņemšanu Latvijā. Pēc Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem apmeklējuma pagājušajā nedēļā Bordāns pozitīvi vērtē tā darbībā īstenoto vienas pieturas aģentūras principu, lai Ukrainas iedzīvotāji pēc ierašanās Latvijā vienuviet var saņemt visus nepieciešamos pakalpojumus un palīdzību gan no valsts, gan no pašvaldības iestādēm. Ministrs atzinīgi novērtēja arī Valsts probācijas dienesta brīvprātīgo iesaistīšanos Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pakalpojumu sniegšanā. Savukārt Ukrainas vēstnieks atzinīgi novērtēja Ukrainas iedzīvotāju uzņemšanas procesa organizēšanu kā Rīgā, tā Rēzeknes novada pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.