Menu
 

Ādažu un Salaspils basketbolisti uzvar pēdējās spēlēs, mārupieši zaudē priekšpēdējā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Reģionālās basketbola līgas pamatturnīra pēdējās spēlēs piektdien uzvaras izcīnīja basketbola klubs “Ādaži/Carnikava” un Salaspils sporta skolas komanda. Savukārt Mārupes sporta centra vienība, kas sezonu noslēgs svētdien, priekšpēdējā mačā piedzīvoja kārtējo zaudējumu.

Basketbola klubs “Ādaži/Carnikava” pamatturnīru noslēdza ar izbraukuma spēli pret BK “Smiltene” basketbolistiem. Pēc neveiksmīga sākuma (9:18) viesi ātri atspēlējās (22:19) un līdz lielajam pārtraukumam panāca 12 punktu pārsvaru (56:44). Trešās ceturtdaļas vidū starpība sasniedza jau 23 punktus (71:47), bet maču ādažnieki pabeidza ar 14 punktiem pēc kārtas – 115:83.

Izcilu spēli aizvadīja Mārcis Osis, kura kontā 52 punkti (metieni no spēles 19/28) un 12 atlēkušās bumbas. Jānis Ābols pievienoja 16 punktus, 12 bumbas un 6 rezultatīvas piespēles, Madars Ozoliņš – 15 punktus. Austrumu grupas pamatturnīru BK “Ādaži/Carnikava” pabeidza ar 10 uzvarām un 10 zaudējumiem un atkarībā no sāncenšu pēdējo spēļu iznākumiem finišēs no piektās līdz septītajai vietai, kvalificējoties izslēgšanas turnīram.

Salaspils sporta skolas basketbolistiem kalendārs pēdējā kārtā bija “piespēlējis” Aizkraukles novada komandu, ar kuru salaspilieši līdz pat beigām cīnījās par priekšpēdējo desmito  vietu Austrumu grupā. Pastarīšu duelis sezonas izskaņā izdevās visai iespaidīgs.

Pirmajā puslaikā Salaspils komanda panāca 12 punktu pārsvaru (30:18), otrajā – 13 punktu (64:51), pēdējās divarpus minūtēs – 9 punktu pārsvaru (91:82), bet 30 sekundes līdz pamatlaika beigām nokļuva zaudētājos (91:93). Viesiem tomēr izdevās panākt izlīdzinājumu un, kaut arī pagarinājuma lielāko daļu vadībā ar minimālu pārsvaru bija Aizkraukles basketbolisti, pēdējais vārds tomēr piederēja salaspiliešiem – 104:103.

Markuss Kaminskis iemeta 23 punktus un spēlējošais treneris Valdis Razumovskis 20 punktus. Divdesmit spēlēs Salaspils un Aizkraukles komandas izcīnīja tikai pa trim uzvarām. Tā kā pirmajā savstarpējā mačā salaspilieši bija zaudējuši ar 13 punktu starpību, augstāko vietu (10.) ieguva Aizkraukles komanda, bet Salaspils sporta skolai pēdējā 11.pozīcija.

RBL Rietumu grupā sezonas priekšpēdējo spēli piektdien pret BJBS “Rīga/Jugla”vienību aizvadīja Mārupes sporta centra basketbolisti. Izšķirošā izrādījās trešā ceturtdaļa, kuras laikā mārupieši no “plus 7” aizspēlējās līdz “mīnus 13” (53:66). Turpinājumā rīdzinieku pārsvars pietuvojās arī 20 punktiem, beigās pretinieki gan to samazināja līdz 80:90.

Mārupes komandas rindās rezultatīvākie bija Ričards Alekss Survillo (23 p.), Jēkabs Niedra un Ronalds Ginters (pa 12 p.). Sezonu viņi noslēgs svētdien, kad tiksies ar BJBS “Rīga/Juniors” vienību. Ja izdosies gūt piekto uzvaru sezonā, Rietumu grupā mārupieši ieņems desmito vietu, ja zaudēs – paliks pēdējie vienpadsmitie.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.