Menu
 

"Oskaru" ceremonijā ievēro klusuma brīdi Ukrainas atbalstam

  • Autors:  LETA/AP/AFP

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notiekošajā "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā tika ievērots klusuma brīdis, lai atbalstītu Ukrainas tautu cīņā pret Krievijas agresiju.

Ceremonijā tika demonstrēts video ar atbalsta vārdiem Ukrainai, bet tajā ne ar vārdu nebija pieminēta Krievijas loma šajā karā.

"Mēs lūdzam jūs uz klusuma brīdi, solidarizējoties ar Ukrainas tautu, kas saskaras ar iebrukumu, konfliktiem un netaisnību savā teritorijā," aicināja pasākuma organizatori.

"Filmas mums ir svarīgs veids, kā paust savu cilvēcību konflikta laikā, bet realitāte ir tāda, ka miljoniem ģimeņu Ukrainā vajadzīga pārtika, medicīniskā aprūpe, tīrs ūdens un ārkārtējo situāciju dienestu palīdzība," vēstīja uz ekrāna projicētie uzraksti.

"Resursu ir maz, un mēs - kolektīvi kā globālā kopiena - varam darīt vairāk. Mēs lūdzam jūs atbalstīt Ukrainu, kā vien spējat. Esiet kopā ar Ukrainu," bija lasāms uz ekrāna.

"Kad redzat, kāds spēks un pašcieņa ir tiem, kas sastopas ar tādiem postījumiem, viņu enerģija nevar neaizkustināt," uzrunājot klātesošos, sacīja Ukrainā dzimusī amerikāņu aktrise Mila Kunisa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.