Menu
 

Salaspils handbolistēm kārtējā uzvara, Mārupes basketbolistiem kārtējais zaudējums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

Latvijas dāmu handbola čempionātā uzvaru kārtējā spēlē izcīnīja Salaspils sporta skolas komanda. Savukārt Reģionālajā basketbola līgā sezonu ar zaudējumu un pēdējo vietu turnīra tabulā pabeiguši Mārupes sporta centra basketbolisti.

Salaspils sporta skolas handbolistes tikās ar Latvijas jaunatnes izlasi (2006.g.dz.) un izcīnīja uzvaru visai saspringtā cīņā. Pirmā puslaika beigās salaspilietes bija panākušas piecu vārtu pārsvaru (16:11), taču desmit minūtes vēlāk rezultāts atkal bija neizšķirts (17:17). Otrajā puslaikā pretinieces atspēlēja četru vārtu deficītu (22:18), un vēl piecas minūtes līdz beigām uz tablo bija līdzsvars 25:25. Galotnē tomēr precīzākas bija Salaspils handbolistes, kuras svinēja uzvaru 27:25. Rezultatīvākās viņu rindās bija Anastasija Agarkova ar 11 precīziem metieniem un Renāte Salmane ar pieciem.

Virslīgas turnīra tabulā Salaspils sporta skola ieņem otro vietu – 18 punkti 13 spēlēs. Tikpat punktu ir arī “REIR”/Dobeles sporta skolas handbolistēm, taču viņas aizvadījušas divas spēles mazāk. Par punktu no abām līderēm atpaliek Ludzas sporta klubs “Latgols”, bet Stopiņu pagasta komanda ar četriem punktiem 10 mačos ir priekšpēdējā septītajā pozīcijā un krietni iepaliek no pirmajām sešām vienībām.

Mārupes sporta centra basketbolisti sezonu Reģionālaj’basketbola līgā noslēdza svētdien vakarā ar izbraukuma spēli pret BJBS “Rīga/Juniors” vienību. Pretinieki otrās ceturtdaļas vidū veica 9:0 izrāvienu un pirmo puslaiku pabeidza ar 48:37 savā labā, taču trešajā ceturtdaļā mārupieši starpību sadeldēja līdz minimumam (57:58). Vēl ceturtās ceturtdaļas vidū sāncenšus šķīra tikai četri punkti, taču tad dažu minūšu laikā rīdzinieki sasniedza 15 punktu pārsvaru (80:65) un sagādāja Mārupes basketbolistiem zaudējumu 82:93.

Mārupiešu labā Roberts Porietis guva 25 punktus, Ričards Alekss Survillo un Ronalds Ginters pa 13 punktiem. Sezonu viņi pabeidza ar četrām uzvarām 20 spēlēs un pēdējo 11.vietu Rietumu grupas turnīrā.

Jau ziņots, ka Austrumu grupā pēdējā vietā palika Salaspils sporta skolas basketbolisti, un vienīgie Pierīgas pārstāvji, kas iekļuva izslēgšanas turnīrā ir basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”. Atbilstoši Latvijas Basketbola savienības informācijai, ādažnieki Austrumos ierindojās septītajā vietā un asotdaļfinālā sacentīsies ar Rietumu grupas otro labāko komandu BK “Jaunpils”, kas 20 šīs sezonas spēlēs izcīnījis 15 uzvaras.

Savukārt Nacionālās basketbola līgas asotdaļfinālā basketbola kluba “Ķekava” pretinieki acīmredzot būs otrās grupas ceturtā spēcīgākā vienība BK “Līvāni”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.