Menu
 

LKA pētnieki analizē pilsētu kultūras un mākslas resursu izmantošanu tālākai pilsētas attīstībai

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - lka.edu.lv Ilustrācija - lka.edu.lv

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) pētnieki sākuši darbu pie projekta, kurā tiks analizēts, kā pilsētas Latvijā izmanto kultūras un mākslas resursus pilsētu attīstībai, informē projekta vadītāja Ieva Zemīte.

Projektā "Pārskatot radošo pilsētu konceptu: tīkli, starpnieki un attīstības virzieni/RePrint" tiek analizēta pilsētu resursu izmantošana, lai veicinātu pilsētas attīstību, kā arī pētīts, kādas iedzīvotāju līdzdalības formas tiek izmantotas radošai resursu talantu sadalei un kā vietējās politikas pasākumi var sekmēt iedzīvotāju iniciatīvas pilsētā.

Projekta rezultāti papildinās esošās zinātniskās zināšanas par radošo pilsētu attīstības ceļiem un radošo starpnieku lomu šajos procesos.

Pētījumu plānots veikt Liepājas, Jūrmalas, Valmieras un Daugavpils pilsētās, identificējot iedzīvotāju līdzdalības formas pilsētas radošuma sekmēšanā, kā arī starpnieku tīklus un saites starp organizācijām, institūcijām un iedzīvotājiem, kas palīdz adaptēties jauniem apstākļiem mūsdienu pasaulē.

Iepriekš LKA pētnieki izstrādājuši pētījumu "Radošās industrijas mazajās pilsētas: potenciāls un devumi ilgtspējai", kura rezultātā tika secināts, ka Latvijas mazo pilsētu iedzīvotāji vēlas, lai viņu pilsētā būtu radoša pilsētvide un daudzveidīgs kultūras un radošo nozaru piedāvājums - mūsdienīgu nozaru attīstība, ambiciozu kultūras un atpūtas pasākumu norise un ieguldījumi laikmetīgos un pilsētvidē pamanāmos infrastruktūras risinājumos.

Pētījumā Latvijas iedzīvotāji atzīst, ka viņu dzīvesvietās tik daudzveidīga kultūrvide pašlaik nav pieejama, tomēr pierādīts, ka kultūrvides veidošanā ir nozīmīga loma pašiem iedzīvotājiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.