Menu
 

"Super Nova" futbolistiem otrais punkts, pārtrūkst "Audas" "sausā" sērija, sezonu sāk arī "Olaine" un "Salaspils"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Kristians Putniņš, FK “Auda” Foto – Kristians Putniņš, FK “Auda”

Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas spēlē otro punktu pirmdien izcīnīja “Super Nova”/Salaspils komanda, savukārt Ķekavas klubs “Auda” piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā. Svētdien arī aizvadītas pirmās kārtas spēles Latvijas pirmās līgas turnīrā.

Vairāk nekā 400 minūšu “sausā” šosezon bija nostāvējis FK “Auda” vārtsargs kamerūnietis Fabriss Ondoa. Mačā pret “Valmiera FC” komandu pirmajā puslaikā viņš arī atvairīja paša nopelnīto 11 metru soda sitienu. Tomēr pēc pārtraukuma valmieriešiem pēc stūra sitiena izspēles beidzot izdevās viņu pārspēt.

Maisam gals bija vaļā – jau nākamajā uzbrukumā bumbā vēlreiz ielidoja “Audas” vārtos. 15 minūtes vēlāk vēl viens “Audas” leģionārs francūzis Briss Tutū eleganti ietrieca bumbu Valmieras kluba vārtu “devītniekā”. Taču vēl pēc 10 minūtēm viesi sekmīgi pabeidza ātro uzbrukumu un atjaunoja divu vārtu pārsvaru –1:3.

Virslīgas pastarīšu savstarpējā spēlē pirmdien pirmajā puslaikā vairāk uzbruka “Super Nova”/Salaspils futbolisti, bet bīstamāk – Jūrmalas “Spartaks”. Pēc pārtraukuma iniciatīva piederēja jūrmalniekiem, un vairākas reizes savu komandu bija jāglābj salaspiliešu vārtsargam Zommeram. Uzvarētāji cīņā tā arī palika nenoskaidroti – 0:0.

Virslīgas turnīra tabulas galvgalā nostiprinājies futbola klubs “Liepāja”, kas vinnējis visas piecas pirmās spēles un tuvākos sekotājus “Riga FC” apsteidz par pieciem punktiem. FK “Auda” ar astoņiem punkiem atrodas piektajā pozīcijā, bet “Super Nova”/Salaspils ar diviem punktiem saglabā priekšpēdējo devīto vietu.

Nedēļas nogalē startējis Latvijas pirmās līgas jeb Nākotnes līgas turnīrs, kurā šogad piedalās 14 komandas, tostarp četras virslīgas klubu dublieru vienības, kas nepretendē uz iekļūšanu virslīgā. Turnīrs norisināsies divos apļos, Pierīgu čempionātā pārstāv futbola klubs “Salaspils” un Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda.

Pirmajā kārtā abām atklāt gūto vārt rēķinu neizdevās. FK “Salaspils” futbolisti viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 ar FK “Dinamo Rīga”, bet AFA “Olaine” izbraukumā pret Jura Docenko futbola skolas “Alberts” komandu, ielaiduši vārtus jau 6.minūtē, piedzīvoja zaudējumu 0:1.

Nākamās nedēļas nogalē paredzētas pirmās spēles Latvijas otrās līgas turnīrā, un 16 komandu vidū ir Babītes sporta klubs, Mārupes sporta centrs un FK “Ķekava/Auda”. Pirmajā posmā dalībnieki aizvadīs divu apļu turnīru divās grupās pēc reģionālā principa, bet otrajā posmā pa četrām labākajā komandām no katras grupas savā starpā tiksies A grupas turnīrā, bet pārējās astoņas – B grupā (par palikšanu līgā).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.