Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Kādus uzkopšanas darbus veicat Spodrības mēnesī? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Aprīlis, kā ierasts, ir lielais pavasara tīrīšanas jeb Spodrības mēnesis, kura kulminācija ir Lielā talka visā Latvijā. Šajā mēnesī cenšamies sakopt mājas apkārtni, dārzus un pagalmus. Arī pašvaldības aicina novada iedzīvotājus piedalīties pavasara sakopšanas darbos un sakopt kādu vietu novadā. Daudzviet tiek rīkotas lielgabarīta un dārza atkritumu savākšanas akcijas.

Gundars, pensionārs

Tagad sanāk dārzā darboties gandrīz visu laiku. Visvairāk darba ir ar lapu grābšanu un savākšanu. Uzkopjam visu apkārtni, taču nevar aizmirst arī par zaru griešanu krūmiem, ābelēm un citiem augļu kokiem.

Juvents, pensionārs

Aktuāli ir apkārtnes sakopšanas darbi: sakopjam zālāju, novācam lapas, kā arī apgriežam ceriņus un izstīdzējušos vīnogulājus.

Ričards, skolnieks

Par apkārtnes tīrību man sanāk rūpēties gandrīz katru dienu, jo, ejot uz skolu un nākot mājās, es arvien cenšos pacelt un izmest atkritumu urnā ceļā atrastos papīrus, čipsu turzas vai citus zemē nomestus atkritumus.

Līga, pensionāre

Katru dienu, dodoties, piemēram, uz kapiem vai citur, man līdzi allaž ir maisiņš. Tajā es uzlasu ceļā atrastos atkritumus. Bieži savācu atkritumus kādā krūmā vai grāvmalā. Savācu gan pudeles, gan izmestas maskas un daudz ko citu. Sanāk, ka man ir individuālā talka katru dienu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.