Menu
 

Valsts prezidents: Redzēt sagrautos dzīvojamos rajonus Ukrainā ir īpašs emocionāls pārdzīvojums

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Redzēt izdedzinātos un sagrautos dzīvojamos rajonus Ukrainā ir īpašs emocionāls pārdzīvojums, atgriežoties no ārkārtas vizītes Ukrainā, žurnālistiem atzina Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš norādīja, ka pret dzīvojamajiem rajoniem tiek piekopta izdedzinātās zemes taktika. Atsevišķi rajoni līdzinās Purvciemam vai Imantai - pazīstama arhitektūra, bet tā ir izdedzināta un sagrauta.

"Mēs vienmēr esam Ukrainas pusē, bet redzēt to savām acīm ir īpašs pārdzīvojums. Galvenais, ko mēs, latvieši, varam darīt, ir aicināt mūsu draugus un sabiedrotos sniegt Ukrainai nopietnu palīdzību," sacīja valsts pirmā persona.

Levits norādīja, ka Ukraina cīnās ļoti varonīgi un tai ir izdevies kliedēt mītu par Krievijas armijas visvarenību. Krievija bija iecerējusi ieņemt Ukrainu dažu dienu laikā, bet tas neizdevās un nav izdevies joprojām.

Prezidents uzsvēra, ka Ukraina pēc teritorijas, ja neskaita Krieviju, ir lielākā valsts Eiropā. Levits akcentēja, ka Ukraina ir liela arī iedzīvotāju skaita ziņā, un tā ir spējīga pretoties krievu armijai, tādēļ ir ļoti svarīgi stiprināt Ukrainas pretošanās spējas.

Valsts prezidents pavēstīja, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pateicās Latvijai, arī citām valstīm, par bēgļu uzņemšanu. Levits atzīmēja, ka tie patiešām ir kara bēgļi, kas uz laiku, kamēr notiek karadarbība, ir atraduši patvērumu tostarp arī Latvijā un citās valstīs. Šie Ukrainas iedzīvotāji pēc karadarbības beigām vēlas atgriezties Ukrainā.

"To, ka mēs tik draudzīgi uzņemam bēgļus, to augstu novērtē gan ukraiņu tauta, gan Ukrainas prezidents. Mūsu uzdevums ir ar visām mūsu spējām un iespējām palīdzēt Ukrainai dažādās jomās - militārā, ekonomiskā, finansiālā. Tāpat jāpalīdz bēgļu uzņemšanā un citos veidos. Mums tas ir jādara ne tikai pašiem, bet jāmudina to darīt arī mūsu sabiedrotos Eiropā un pasaulē," žurnālistiem sacīja Valsts prezidents.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.