Menu
 

Romas pāvests Lieldienu vēstījumā aicina uz mieru Ukrainā un pasaulē

  • Autors:  LETA/DPA/AFP

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks svētdien savā Lieldienu vēstījumā aicinājis pārtraukt visus karus un konfliktus pasaulē un panākt mieru Ukrainā.

"Mēs esam redzējuši pārāk daudz asinsizliešanas, pārāk daudz vardarbības," Lieldienu vēstījumā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") Svētā Pētera laukumā Vatikānā sacīja Francisks. Pāvesta uzrunu klātienē klausījās aptuveni 100 000 cilvēku.

"Lai ir miers kara plosītajai Ukrainai, kuru tik smagi pārbaudījusi vardarbība un posts nežēlīgajā un bezjēdzīgajā karā, kurā tā tika ierauta," aicināja pāvests.

"Arī mūsu acis neticīgi raugās uz šīm kara Lieldienām," viņš piebilda. "Lai valstu vadītāji uzklausa cilvēku lūgumus pēc miera. (..) Lai tiek pieņemts lēmums par mieru," aicināja pāvests.

"Arī mūsu sirdis ir piepildījušās ar bailēm un šausmām," redzot Ukrainā notiekošo, sacīja pāvests.

"Sirdī es nēsāju visus daudzos ukraiņu upurus, miljoniem bēgļu un iekšzemē pārvietoto personu, izjaukto ģimeņu, veco cilvēku, kuri palikuši vieni, iznīcinātās dzīves un līdz zemei nolīdzinātās pilsētas," sacīja pāvests.

Viņš pieminēja arī cilvēku ciešanas citos konfliktos, arī Tuvajos Austrumos, Libānā, Sīrijā, Jemenā, Irākā, Afganistānā, Lībijā, Mjanmā un Āfrikā.

"Lai mūs pārņem Kristus miers!" aicināja Francisks. "Miers ir iespējams, miers ir pienākums, miers ir visu galvenā atbildība!" uzsvēra Francisks.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.