Menu
 

Ministre: No Mariupoles izdevies izbraukt četriem evakuācijas autobusiem

  • Autors:  LETA/Interfax-Ukraina

Četriem evakuācijas autobusiem trešdien izdevies izbraukt no aplenktās un sagrautās Mariupoles, ceturtdien paziņoja Ukrainas vicepremjere Irina Vereščuka.

"Par Mariupoli: pa vakardienas humāno koridoru no pilsētas izdevās izbraukt četriem evakuācijas autobusiem. Tie nakšņoja Berdjanskā un tagad ir ceļā uz Vasilivku. Drīzumā gaidām tos Zaporižjē," vietnē "Telegram" raksta par pagaidu okupēto teritoriju reintegrāciju atbildīgā Ukrainas ministre.

Ministre piebilda, ka šodien turpināsies sieviešu, bērnu un senioru evakuācija.

"Drošības situācija ir sarežģīta. Ir iespējamas izmaiņas," viņa uzsvēra.

Jau vēstīts, ka trešdien Vereščuka paziņoja, ka ir izdevies vienoties ar Krievijas pusi par vienu maršrutu cilvēku evakuācijai no Mariupoles.

Pirms tam trīs dienas pēc kārtas Ukrainā netika atvērti humānie koridori, jo nebija izdevies vienoties ar Krievijas pusi.

Ukrainas spēki pašlaik Mariupolē aizstāv tikai vienu objektu - metalurģisko rūpnīcu "Azovstaļ", kas kļuvusi par Mariupoles aizstāvju pēdējo patvērumu.

"Azovstaļ" rūpnīcas pagrabos slēpjas vismaz 1000 civiliedzīvotāju. Pārsvarā sievietes ar bērniem un veci cilvēki.

Mariupole atrodas aplenkumā kopš 1.marta. Pilsēta ir gandrīz pilnībā iznīcināta, bet joprojām nav ieņemta.

Iepriekš Ukrainas amatpersonas ziņoja, ka Mariupolē vēl atrodas apmēram 100 000 civiliedzīvotāju. Pirms kara pilsētā bija vairāk nekā 400 000 iedzīvotāju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.