Menu
 

NATO Parlamentārās asamblejas deputāti Rīgā spriedīs par drošības stiprināšanu reģionā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Parlamentārieši no NATO Parlamentārās asamblejas (NATO PA) Aizsardzības un drošības komitejas Nākotnes drošības un aizsardzības spēju apakškomitejas līdz 11.maijam viesojas Latvijā, lai pārrunātu sadarbības stiprināšanu reģionā, vēsta Saeimas Preses dienestā.

Kā informē NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs Atis Lejiņš, kopā ar kolēģiem no citām valstīm plānots pārrunāt izaicinājumus, ko nes Krievijas vestais karš Ukrainā, cīņu pret dezinformāciju, kā arī robežu drošību un citus jautājumus.

Sanāksmes dalībniekus uzrunās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols un Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis. Tāpat sanāksmes dalībnieki tiksies ar Ministru prezidenta biedru un aizsardzības ministru Arti Pabriku, Valsts robežsardzes priekšnieku ģenerāli Gunti Pujātu un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu.

Viesojoties Latvijā, NATO PA pārstāvji apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzi Lielvārdē, kā arī Ādažu militāro bāzi. Lai pārrunātu jautājumus par jaunajām tehnoloģijām militārajā izpētē un inovācijām komandkontrolē, parlamentārieši apmeklēs arī Rīgas Tehnisko universitāti un "Latvijas Mobilo telefonu".

NATO PA ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. PA veido būtisku saikni starp NATO un dalībvalstu parlamentiem, stiprina politisko dialogu, kā arī veicina sabiedrības atbalstu alianses politikai. Tā nodrošina demokrātisku kontroli pār bruņotajiem spēkiem, uzlabo izpratni par galvenajiem drošības jautājumiem un sekmē lielāku NATO politikas pārskatāmību. Tā palīdz stiprināt transatlantiskās attiecības, kas ir alianses pamatvērtība, kā arī savstarpēji papildinošu sadarbību ar Eiropas Savienību, skaidro Preses dienestā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.