Menu
 

Uzņēmumiem draudzīgāko pašvaldību balvas saņem Jūrmala un Bauskas novads

  • Autors:  LETA
Foto - ltrk.lv Foto - ltrk.lv

Balvas kā uzņēmējiem draudzīgākie novadi Latvijā šajā gadā saņēmuši Bauskas novads un Jūrmalas valstspilsēta, aģentūru LETA informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).

Bez Bauskas novadu kategorijā apbalvojumu kā otrais uzņēmumiem draudzīgākais novads saņēmis Kuldīgas novads, bet trešo - Tukuma novads. Tikmēr starp valstspilsētām otro vietu aiz Jūrmalas ieņēmusi Rīga, bet trešo - Ventspils.

Pretendenti uz balvu tika vērtēti pēc dažādiem kritērijiem - pašvaldības atbildes uz uzņēmēja interesi attīstīt biznesu konkrētajā reģionā, pašvaldības atbalsta izglītības iestādēm uzņēmējdarbības programmu īstenošanā un skolēnu mācību uzņēmumu organizēšanā, pašvaldības pašvērtējuma, uzņēmēju vērtējuma un reģistrēto uzņēmumu daudzuma konkrētajā pašvaldībā.

LTRK Pakalpojumu padomes priekšsēdētāja Daiga Kiopa norāda, ka šīs balvas mērķis ir godināt tās pašvaldības, kas ir uzņēmumiem draudzīgākās un mērķtiecīgi strādā, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi savā novadā, kā arī veido dialogu ar sava novada uzņēmējiem un viņos ieklausās. "Esam secinājuši, ka šim dialogam un atgriezeniskajai saitei ir milzīga nozīme, jo tādā veidā var operatīvāk sniegt atbalstu un sadarbība var notikt kvalitatīvāk," skaidro LTRK pārstāve.

Iniciatīvu atjaunot balvas uzņēmumiem draudzīgākajām pašvaldībām īstenojusi LTRK sadarbībā ar biznesa augstskolu "Turība", "Junior Achievement Latvia" un sabiedriskās domas pētījuma centru "SKDS".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.