Menu
 

Par divu personu slepkavību Olaines novadā tiesa piespriež mūža ieslodzījumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

25.maijā Rīgas rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par divu personu slepkavību 2020.gada rudenī Olaines novadā, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina viņu par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņam sodu – mūža ieslodzījumu un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem, informēja Latvijas Republikas prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētais vīrietis 2020.gada novembra vakarā, atrodoties alkohola ietekmē, ieradās bijušās sievas dzīvesvietā. Redzot, ka sieviete lieto alkoholu kopā ar citiem vīriešiem, viņš, dusmu vadīts, paņēma cirvi un uzbruka sievietei un vēl kādam vīrietim. Uzbrukuma rezultātā cietušajiem tika nodarīti smagi miesas bojājumi, pēc kā iestājās viņu nāve.

Apsūdzētais arī ar cirvi vairākkārt iesita bijušās sievas sunim, tādā veidā sakropļoja dzīvnieku.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore vīrieti pie kriminālatbildības bija saukusi pēc Krimināllikuma 118. panta 2. punkta un Krimināllikuma 230. panta pirmās daļas.

Tiesas piespriesto soda mēru tiesu debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs.

Apsūdzētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu, norāda prokuratūrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.