Menu
 

VADC pirms un pēc Līgo svētku brīvdienām mudina aktivizēties donorus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) ar bažām gaida Līgo svētku brīvdienas, un, lai varētu nodrošināt slimnīcas ar nepieciešamajiem asins komponentiem, jūnijā dosies 56 izbraukumos, informēja VADC.

Pēc VADC paustā, jūnijā visā pasaulē tiek atzīmēta arī Starptautiskā asinsdonoru diena, īpaši mudinot cilvēkus pievienoties donoru pulkam.

Izbraukumi plānoti vairākās vietās Rīgā, Zilupē, Rēzeknē, Jēkabpilī, Apē, Viļakā, Lejasciemā, Bērzpilī, Rugājos, Gulbenē, Krāslavā, Maltā, Vārkavā, Viļānos, Ludzā, Madonā, Jelgavā, Iecavā, Smiltenē, Siguldā, Tukumā, Cēsīs, Kuldīgā, Talsos, Aizkrauklē, Ādažos, Valkā.

Pilns izbraukumu saraksts apskatāms VADC mājaslapā "donors.lv".

Ikdienā VADC donorus pieņem Rīgā, Sēlpils ielā 9 un Merķeļa ielā 11, Rēzeknes slimnīcā, reģionālo slimnīcu Asins sagatavošanas kabinetos - Ventspilī, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī -, kā arī Liepājas slimnīcā pēc iepriekšēja pieraksta.

Līdz Līgo svētkiem tehnisku iemeslu dēļ ziedošanas punkts Gaiļezera slimnīcā ir slēgts, taču donori ir aicināti tur ziedot asinis šodien, kad VADC mediķi dosies izbraukumā uz Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu, kā arī pēc svētkiem jaunajā ziedošanas punktā Gaiļezera stacionārā.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju - personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Tāpat, lai dotos uz asins ziedošanas vietu, galvenais ir laba pašsajūta un vēlme palīdzēt. Pēc reģistrēšanās potenciālajam donoram jāaizpilda neliela anketa, kam seko saruna ar ārstu, temperatūras un asinsspiediena mērījumi, kā arī hemoglobīna pārbaude. Ja visi rādītāji ir labi, tad donors aicināts doties uz asins ziedošanu, kas aizņem aptuveni 30 minūtes.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.