Menu
 

Salaspilī gaidāms Latvijas militāro orķestru festivāls "Mūzikas spēks"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 17. līdz 19.jūnijam Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā Salaspilī norisināsies Latvijas militāro orķestru festivāls “Mūzikas spēks”.

Kā informē Zemessardzes štāba Vadības grupas sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Meijere, 17.jūnijā festivāls sāksies ar Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestra koncertu “Atklājot klasiku” diriģenta kapteiņleitnanta Gunta Kumačeva vadībā un turpināsies ar vērienīgu koncertuzvedumu “Savas zemes sargs”, kurā uzstāsies Zemessardzes orķestris, Zemessardzes koris “Stars”, solisti Luīze Krasta, Gita Puikevica-Puikevska, Andika Laima Karele, Gundars Silakaktiņš, Jānis Igaunis, repa apvienības “Kreisais krasts” pārstāvji – Misters Krūmiņš un R.2.R.S. –, diriģents kapteinis Andis Karelis.

Dienu vēlāk – 18.jūnijā – Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestra klarnešu kvartets “Quattro Differente” uzstāsies ar akadēmiskās mūzikas koncertu, pēc tam klausītājus rokmūzikas noskaņās ievedīs Jūras spēku orķestra rokgrupa “Vairogs” kopā ar dziedātāju Ati Ieviņu, paredzēts arī Jūras spēku orķestra koncerts “Ceļojums” diriģenta virsleitnanta Andra Rasmaņa vadībā, solisti Agris Bušs (tenora saksofons), Deniss Seimuškins, Jānis Narkevics (trompete), Dāvids Donis, Roberts Zonīs (klarnete), bet vakarā izskanēs Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestra koncerts “Kino ekrāna gaismā” diriģenta kapteiņa Aleksandra Kreišmaņa vadībā. Visu dienu festivāla apmeklētājiem būs iespēja satikt Nacionālo bruņoto spēku rekrutierus un klātienē uzzināt, kā kļūt par profesionālā dienesta karavīru, savukārt Zemessardzes 19.kaujas nodrošinājuma bataljona un 54.kaujas atbalsta bataljona zemessargi informēs par iespējām pievienoties Zemessardzei, vēsta I.Meijere.

19.jūnijā festivālu noslēgs īpašs veltījums ģimenēm ar bērniem – Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestra estrādes ansambļa koncerts “Tev un man”, kurā piedalīsies arī vokālā studija “Kukaiņi” Baibas Jansones vadībā, solists – Gatis Supe.

“Šonedēļ daudz pieminām un domājam, lai vēsture vairs neatkārtotos. Šis festivāls tiek organizēts, lai mēs parādītu to spēku, kas mums ir. Arī Latvijas pirmajā neatkarības periodā augstā cieņā bija militārie orķestri. Šobrīd vēlamies parādīt, ka kultūra un mūzika joprojām ir milzīgs mūsu valsts un nācijas spēks un lepnums. Tikko Latvijas militāro orķestru mūziķi atgriezušies no ASV galvaspilsētas Vašingtonas, kur koncertēja kopā ar ASV prezidenta Jūras kājnieku orķestri. Tas vēlreiz lieliski apliecina mūsu spēju sadarboties ar pasaules līmeņa orķestriem. Festivālā muzikāli klausītājus ievedīsim gan klasiskās, gan populārās mūzikas žanros, un īpašs veltījums izskanēs arī ģimenēm ar bērniem,” stāsta Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents un festivāla “Mūzikas spēks” mākslinieciskais vadītājs kapteinis Andis Karelis.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.