Menu
 

Linkaits: Sabiedriskā transporta organizēšanā iespējama ciešāka sadarbība ar pašvaldībām

  • Autors:  LETA
Foto - Satiksmes ministrija Foto - Satiksmes ministrija

Lai sabiedriskā transporta pakalpojumi, maršrutu un reisu plānojums vēl vairāk atbilstu iedzīvotāju interesēm un pasažieru plūsmai, tā organizēšanā iespējams ciešāk sadarboties ar pašvaldībām, vizītes laikā Jēkabpilī un Preiļos norādīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

Ministra padomniece komunikācijas jautājumos Maija Rēna informēja, ka Linkaits vizītes laikā tikās ar Jēkabpils un Preiļu novada domes vadību, kā arī ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu izmaiņas sabiedriskā transporta organizēšanā reģionā un pieredzi ar jaunā pārvadātāja - SIA "Tukuma auto" - darba sākšanu.

Diskutējot par maršrutu tīkla izmaiņām, ministrs atzina, ka trīs gadu laikā kopš lēmuma pieņemšanas par jaunu maršruta tīklu situācija un pasažieru plūsma var būt izmainījusies. Tādā gadījumā pašvaldība ar priekšlikumiem var vērsties Autotransporta direkcijā (ATD).

Linkaits arī norādīja, ka ATD nepieciešams uzlabot komunikāciju gan ar pasažieriem, gan pašvaldībām, lai ikvienam būtu pieejama skaidra un saprotama informācija par reisiem, to izpildes laikiem un izmaiņām.

Ministrs vizītes laikā apmeklēja arī Jēkabpils autoostu, kur tikās ar "Tukuma auto" vadību un iepazinās ar uzņēmuma jauno autoparku -  pakalpojuma nodrošināšanai "Tukuma auto" iegādājās 64 dažādas ietilpības "IVECO" markas autobusus, kā arī autobusu parku papildināja ar septiņiem elektroautobusiem un astoņiem autobusiem, kas izmanto saspiesto dabasgāzi (CNG).

Ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem Linkaits pārrunāja gan jautājumu par vietējo ceļu nodošanu pašvaldībām, gan arī aktualitātes ceļu būvdarbos. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.