Menu
 

Mežizstrādātāja "Gaujas koks" apgrozījums pērn pieaudzis par 1,7 reizēm

  • Autors:  LETA
Foto - "Gaujas koks" Foto - "Gaujas koks"

Mežizstrādes kompānija SIA "Gaujas koks" pagājušajā gadā strādāja ar 127,876 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7 reizēm vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga piecas reizes - līdz 33,476 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka apgrozījuma pieaugumu sekmēja kopējie būvniecības aktivitātes pieauguma tempi, kas izraisīja realizācijas cenu kāpumu un nebijuši augstu pieprasījumu pēc zāģmateriāla gan eksporta, gan iekšzemes tirgū.

Pateicoties sistemātiskām investīcijām, esošo ražošanas virzienu produktivitātes uzlabošanā uzņēmums spēja nodrošināt nemainīgi augsto tirgus pieprasījumu.

Savukārt, palielinot izlaides apjomus par 20% salīdzinājumā ar 2020.gadu un sasniedzot 85% no kopējās rūpnīcu kapacitātes, "Gaujas kokam" izdevās sasniegt augstākos peļņas rādītājus uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka 2021.gadā kompānija turpināja realizēt sāktos investīciju projektus, uzņēmuma attīstībā investējot 9,06 miljonus eiro.

Vienlaikus vadības ziņojumā minēts, ka 2021.gada 2.augustā tika pabeigts reorganizācijas process, kura rezultātā pērn sākumā iegādātā meitassabiedrība SIA "Diana" tika pievienota "Gaujas kokam".

Kompānija plāno turpināt investēt ilgtermiņa mērķiem - kokapstrādes kompleksa būvniecībā Vangažos, kas ietver sevī kokzāģētavas būvniecību ar dziļo pārstrādi ar gada jaudu 350 tonnas kubikmetrā un OSB rūpnīcas būvniecību ar gada jaudu 300 tonnas kubikmetrā. Kā arī uzņēmums liks uzsvaru uz jaunu inovatīvu produktu ražošanu, energoefektīviem ražošanas procesa risinājumiem un esošo ražošanas iekārtu modernizāciju.

Jau vēstīts, ka 2020.gadā "Gaujas koks" strādāja ar 6,267 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,5% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga gandrīz divas reizes - līdz 6,631 miljonam eiro.

Kompānija "Gaujas koks" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,558 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vitālijs Čmihovs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.