Menu
 

Organizē ideju konkursu par brīvā laika pavadīšanas iespējām topošajā Kauguru jauniešu mājā

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - jurmala.lv Ilustrācija - jurmala.lv

Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) organizē jauniešu ideju konkursu par brīvā laika pavadīšanas iespējām topošajā Kauguru jauniešu mājā un parkā, informē Jūrmalas pašvaldība.

Kauguru jauniešu mājas Jaunatnes iniciatīvu centra telpās divos stāvos bez maksas būs pieejamas dažādas iespējas brīvā laika pavadīšanai un pilnveidei jauniešiem no 13-25 gadu vecumam.

"Jūrmalas jaunieši" sociālo tīklu kontos var iepazīties ar jauniešu mājas telpām un parka resursiem, kā arī iespējām, ko jaunieši un jaunatnes darbinieki ir izteikuši kā vajadzīgas un ko mājā plānots īstenot.

Jauniešu mājā būs tematiskās studijas un brīvpieejas telpas - virtuve, klusā telpa, kurā notiks arī speciālistu konsultācijas, koprades telpa, radošā studija, mūzikas studija, mediju studija, spēļu telpa un multifunkcionāla zāle. Savukārt parkā izbūvēts skeitparks, brīvdabas skatuve, basketbola laukums, ielu vingrošanas stieņi un citi resursi.

Jaunieši tiek aicināti paust idejas, kādu spēli vai inventāru iegādāties, kā arī paust idejas par kādu dizaina elementu telpām.

Kā ziņots, Jūrmalas dome līdz 31.augustam pagarināja Kauguru atpūtas parka un jauniešu mājas būvniecības nodošanas ekspluatācijā termiņu, kā arī piešķīra papildus finansējumu projekta pabeigšanai.

Kauguru parks paredzēts atpūtai, sportiskām aktivitātēm un publisku pasākumu rīkošanai, jauniešu interešu un profesionālās ievirzes apmācību organizēšanai. Jauniešu mājā būs telpas Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centram, mūzikas, tehniskās un foto studijas izveidei, kā arī daudzfunkcionāla zāle.

Daļa telpu tiks iznomātas komersantiem ēdināšanas un aktīvās atpūtas pakalpojumu sniegšanai. Projektu pašvaldība īsteno ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

Projekta izmaksas bez papildus tēriņiem ir 8 953 949 eiro, no tiem ERAF finansējums ir 1,4 miljoni eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.