Menu
 

"Zvaigžņu reitingā" par starptautisko olimpiāžu rezultātiem pirmo vietu atkal ieņem Rīgas Valsts 1.ģimnāzija

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ata Kronvalda fonda veidotajā "Zvaigžņu reitingā", kurā apkopotas skolas par labākajiem starptautisko olimpiāžu rezultātiem, pirmo pozīciju turpina ieņemt Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, aģentūru LETA informēja fondā.

Otrajā vietā pēc apkopojuma par skolēnu aktivitāti un panākumiem starptautiskajās olimpiādēs ierindojās Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola, bet trešajā vietā - Rīgas Valsts 2.vidusskola.

Starptautiskajās olimpiādēs sekmīgi piedalījušies arī skolēni no Rīgas 10.vidusskolas un Valmieras Valsts vidusskolas, kam seko dalītas 6.-9.vietas pārstāvji - Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, Daugavpils Valsts ģimnāzija, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija un Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija.

Desmitajā vietā ierindojās Druvas vidusskola, kurai seko starptautiskā vidusskola "Ekziperi". Savukārt 12.-16.vietu dala Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Madonas Valsts ģimnāzija, Rīgas Franču licejs, Rīgas Valsts 3.ģimnāzija un Smiltenes vidusskola. Dalītu 17.-18.vietu ieguva Daugavpils 12.vidusskola un Salaspils 1.vidusskola. Zemāk novērtēta Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskola un Rīgas Ostvalda vidusskola.

"Zvaigžņu reitinga" mērķis ir palielināt pedagogu un izglītības organizatoru ieinteresētību darbā ar talantīgiem skolēniem, kuriem ir tieksme patstāvīgi apgūt zināšanas, stāstīja fonda pārstāvji. Konkursā balles aprēķina pēc katras skolas skolēnu rezultātiem starptautiskajās olimpiādēs, un reitingā tiek izmantos princips "Zvaigzne izspīd tikai vienu reizi", proti, skolēnam, kurš piedalījies vairākās starptautiskajās olimpiādēs, reitingā ieskaita tikai vienu labāko rezultātu.

Rīgas Valsts 1.ģimnāzija šogad atguva pērn zaudēto "olimpiāžu topa" līderpozīciju Ata Kronvalda fonda veidotajā Latvijas skolu reitingā, kur tiek apkopots skolēnu sniegums dažādās olimpiādēs un zinātniski pētniecisko darbu konferencēs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.