Menu
 

Par Latvijas čempioni šķēršļu pārvarēšanā kļuvusi Sabīne Siliņa

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Juris Bērziņš-Soms Foto - Juris Bērziņš-Soms

No 29. līdz 31.jūlijam Kleistu sporta centrā norisinājās Latvijas čempionāts jāšanas sporta šķēršļu pārvarēšanā bērniem, junioriem/jaunajiem jātniekiem, pieaugušajiem, jaunzirgiem, poniju jātniekiem un amatieriem. Pieaugušo konkurencē par čempioni kļuva 23 gadus vecā Sabīne Siliņa, kura startēja ar Nīderlandes siltasiņu šķirnes (KWPN) ērzeli Fantast.

Kā informēja Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienests, bērni līdz 14 gadu vecumam, poniju jātnieki un amatieri sacentās trīs dienu kopvērtējumā, bet pieaugušie un jātnieki jaunzirgu (5 g.v., 6/7 g.v.) konkurencēs – divu dienu summā.

Pieaugušajiem pirmajā dienā sportisti sacentās ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm. Sabīne Siliņa šajā distancē ieguva trešo vietu, Anna Arhipova ar Hanoveras šķirnes zirgu Liviana otro vietu, bet Anna Annija Alsiņa ar Latvijas šķirnes zirgu Cleo palika ceturtā. Uzvaru izcīnīja Lietuvas jātnieks Mats Petratis ar zirgu Holle, taču viņš kā ārvalstu sportists, atbilstoši sacensību nolikumam, par Latvijas čempiona titulu necīnījās.

Kopvērtējuma otrais maršruts svētdien bija ar 145 cm augstiem šķēršļiem. Neviens no duetiem pamatdistanci neveica bez soda punktiem. Pārlēkšanai kvalificējās lietuvietis Mats Petraitis un Sabīne Siliņa, kuriem abiem pamatdistancē bija pa 4 soda punktiem. Petraitis pārlēkšanu veica ar diviem gāztiem šķēršļiem, savukārt Sabīne Siliņa, kura, no latviešiem uzrādot labāko rezultātu svētdien, jau bija izcīnījusi galveno titulu, no pārlēkšanas atteicās, līdz ar to Petraitis kļuva par Latvijas čempionāta augstākā maršruta uzvarētāju.

Šajā maršrutā trešo vietu izcīnīja Anna Annija Alsiņa, bet ceturto – Anna Arhipova. Čempionāta kopvērtējumā sudrabs Annai Arhipovai un bronza Annai Annijai Alsiņai.

"Bija interesanti sagaidīt, kāds būs galvenais maršruts, jo maršrutlicējs ir lietuvietis. Galvenajā maršrutā bija trīspadsmit šķēršļi un sistēmas. Maršruts bija tehnisks, ar septiņām distancēm, nevarēju atslābt nevienā brīdī. Pati pieļāvu kļūdu pēc trīskāršās sistēmas līnijā uz okseri. Man prieks, ka maršruts bija sarežģīts, un vajadzēja pacīnīties, lai to labi izlektu. Tas man deva vēl lielāku gandarījumu pēc finiša," LJF preses dienestam pauda Latvijas čempione konkūrā Sabīne Siliņa.

Junioru un jauno jātnieku konkurencē čempiones titulu ieguva Līva Dreimane no Garkanes pagasta Jauno jātnieku sporta skolas "Meždruvas 1", piecus gadus jaunu zirgu jātnieku grupā – Tatjana Rezņuka ar Content no Ropažu jātnieku kluba, II grupas poniju jātnieku grupā – Gabriela Jēkabsone no Baldones jātnieku sporta kluba "Atēna", bet amatieru grupā – Sofija Grīnvalde no Mārupes novada z/s "Lielceri".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.