Menu
 

Aptauja Ogrē. Cik lielai algai, jūsuprāt, jābūt skolotājam? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, "Ogres Vēstis Visiem"
Foto - arhīvs un "Ogres Vēstis Visiem" Foto - arhīvs un "Ogres Vēstis Visiem"

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece piedāvājusi pedagoga zemāko mēneša darba algas likmi katru gadu paaugstināt par 8,4%. Vienlaikus gada inflācija jau pārsniedz 10%. Pedagogu arodbiedrība ir lēmusi no septembra sākt beztermiņa streiku. Trīs galvenās prasības esot sabalansēta darba slodze, atalgojuma palielināšanas grafiks saskaņā ar likumā noteiktajiem principiem un taisnīgs finansējuma sadales mehānisms.

KRISTĪNE no Ogres
Pedagogam pēc nodokļu nomaksas jāsaņem vismaz 1000–1200 eiro, tas ir minimums. Pati pirms dažiem gadiem nedaudz pastrādāju par skolotāju. Strādāju uz pusslodzi Tīnūžu sākumskolā, un toreiz, cik atceros, ar algu biju apmierināta.

TOMS no Lēdmanes
Skolotājam būtu jāpelna vismaz 1000 eiro mēnesī. Jāņem vērā, ka prasības pedagoga amatā ir ļoti augstas – jābūt speciālai augstākajai izglītībai, turklāt pastāvīgi jāpaaugstina sava kvalifikācija.

DAINA no Ogres
Pedagoga atalgojumam ir jābūt tādam, lai to varētu uzskatīt par cieņpilnu. Cik zinu, šobrīd vismazākais atalgojums ir bērnudārzos – gan pirmsskolas skolotājiem, gan sevišķi auklēm.

LEONĪDS no Ogres
Pats vēl šobrīd esmu pasniedzējs augstskolā un zinu, ka pie mums algas ir trīs līdz piecas reizes mazākas nekā attīstītajā Eiropā. Bez niecīgā atalgojuma mūsu izglītības sistēmā ir vēl viena nopietna problēma – ir ļoti pazeminājies skolotāja amata prestižs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.