Menu
 

No NA Eiropas Parlamentā ievēlētā Melbārde pievienojusies "Jaunajai Vienotībai"

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Partiju apvienībai "Jaunā Vienotība" (JV) šodien pievienojusies Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Dace Melbārde, informēja partiju apvienībā.

Melbārde EP 2019.gadā tika ievēlēta no Nacionālās apvienības (NA) saraksta. Melbārde pārstāvēja NA vairākās valdībās.

Par Melbārdes uzņemšanu partijā "Vienotība" šodien vienbalsīgi lēmusi partijas valde. Politiķe skaidro, ka lēmums par pievienošanos JV ir ilgstošu pārdomu rezultāts, ko primāri noteicis "kopīgs redzējums par Latvijas un Eiropas vērtībām un attīstības prioritātēm".

"Šī redzējuma pamatā ir Latvija kā nacionāla, eiropeiska un demokrātiska valsts un saliedēta un izglītota politiskā nācija, kuras kodolu veido latviešu valoda kā valsts valoda, nacionālā kultūra un vispārcilvēciskās vērtības," pauž Melbārde.

EP deputāte atzīmē, ka viņas motivāciju turpmāk strādāt "Vienotības" komandā ietekmē arī līdzšinējais JV darbs valdībā un "spēja uzņemties atbildību par valsts vadību ļoti sarežģītos apstākļos, ko pēdējos četrus gadus ir nenogurstoši apliecinājis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV)".

Melbārde norāda, ka turpinās darbu EP, "īpašu vērību pievēršot" izglītības, kultūras, mediju un jaunatnes politikas jautājumiem gan Eiropas, gan Latvijas mērogā.

Premjers, JV valdes priekšsēdētājs Kariņš pozitīvi novērtē, ka Melbārde kā pieredzējusi politiķe ar savu intelektuālo kapacitāti darbosies partiju apvienības komandā. "Melbārdes kundzes politiskais briedums ir un būs nozīmīgs kā Latvijā nacionālā mērogā, tā vēl spēcīgākai mūsu pārstāvniecībai EP," uzsver Kariņš.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, Melbārde kļuva par Latvijas kultūras ministri 2013.gada 31.oktobrī Valda Dombrovska (JV) valdībā, tolaik nomainot demisionējušo kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (VL-TB/LNNK).

Politiķe ministres amatu saglabājusi arī 2014.gadā, kad darbu sāka Laimdotas Straujumas (JV) valdība, kā arī 2016.gadā, uzsākot darbu Māra Kučinska (ZZS) valdībā.

Nacionālajā apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Melbārde iestājās 2014.gada februārī.

Savukārt 2019.gadā toreizējā kultūras ministre paziņoja, ka kandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās no VL-TB/LNNK saraksta. Melbārde kļuva par EP deputāti 2019.gada 25.maija vēlēšanās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.