Menu
 

Aptauja Ogrē. Kāda ir jūsu pieredze ar depozīta sistēmu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Jau vairāk nekā pusgadu Latvijā darbojas depozīta sistēma, taču, šķiet, vēl joprojām tā nedarbojas tādā līmenī, kādā iedzīvotāji to sagaida. Kāda tvitera lietotāja to nodēvējusi par izcilu sistēmu, “kur cilvēkiem ar taras maisiņiem jāskraida pa pilsētu, meklējot darbojošos aparātu”, savukārt citam šķiet, ka labāk, ka tā ir, nekā tās nav vispār. 

Katrīna, mājsaimniece

Man ir ļoti laba pieredze. Jau uzreiz man viss bija skaidrs, tikai pirmajā reizē savu roku pārāk dziļi palaidu līdzi. Vienīgā problēma – ja neatrodas laiks, lai taru nodotu, tā krājas maisos un aizņem vietu.

Evija, auklē meitiņu

Pati ideja par tukšās taras nodošanu ir ļoti laba. Taromātu lietošana ir viegli apgūstama un ērta. Neērtības sagādā tukšās taras uzglabāšana pirms nodošanas, jo dzīvoklī tam nav vietas. Šī iemesla dēļ mūsu automašīna kļuvusi par tādu kā taromobili – tukšās pudeles un skārdenes glabājam mašīnas bagāžniekā.

Skaidrīte, pensionāre

Zinu, ka tāda depozīta sistēma ir, bet pati to neesmu izmantojusi. Mans dēls dzīvo netālu no manis. Ja man kāda tukšā tara uzkrājas, viņš to saliek mašīnā un aizved uz taromātu nodot.

Jānis, uzņēmējs

Mana pieredze ar tukšās taras depozīta sistēmu ir tikai pozitīva. Tomēr mežā un citās tam nepiemērotās vietās izmestu tukšo iepakojumu problēmu tas atrisina tikai daļēji, jo ne jau visu taru, ko var nopirkt veikalos, pēc tam var nodot taromātos. Jādomā, ko darīt, lai arī, piemēram, sinepju burciņas un tamlīdzīgus iepakojumus varētu nodot taromātos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.