Menu
 

Aptauja: 81% respondentu autoceļu uzturēšanas kvalitāti vasarā vērtē kā apmierinošu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” veiktajā aptaujā, kurā tika analizēta iedzīvotāju informētība par Latvijas autoceļiem un to uzturēšanu, noskaidrots, ka 81% aptaujāto autoceļu uzturēšanas kvalitāti vasarā vērtē kā labu vai viduvēju, bet ziemā – 62% respondentu. Attiecībā uz aptaujāto informētību par autoceļu uzturēšanas prasībām, 71% respondentu norādīja, ka par tām kopumā zina vai ir dzirdējuši.

Veiktā aptauja parāda, ka teju puse aptaujāto (47%) brauc ar auto katru dienu vai vairākas reizes nedēļā. 88% respondentu ikdienā izmanto autoceļus ar asfalta segumu, savukārt 36% no autobraucējiem katru dienu vai vismaz dažas reizes nedēļā brauc pa grants autoceļiem.

73% aptaujāto, kuri brauc pie automašīnas stūres vismaz vienu reizi mēnesī, ir svarīgi regulāri saņemt informāciju par autoceļu uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu ikdienā.

Pēc VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” datiem, salīdzinot ar iepriekšējo gadu aptaujas rezultātiem, katru gadu pieaug to autovadītāju skaits, kuri izmanto lietotni “Waze”, lai uzzinātu par notiekošajiem autoceļu uzturēšanas darbiem un ar to saistītajiem satiksmes ierobežojumiem. Šogad trešdaļa jeb 30% respondentu, kuri brauc pie automašīnas stūres vismaz vienu reizi mēnesī, kā informācijas ieguves avotu izmanto lietotni “Waze”.

Puse no respondentiem ir pamanījuši autoceļu uzturētāja tehniku lietotnē “Waze” vai VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” interaktīvajā kartē, kas greiderē grants autoceļus, ziemā attīra sniegu no brauktuves vai remontē bedres. Savukārt 65% respondentu, kuri brauc pie automašīnas stūres vismaz vienu reizi mēnesī, savu informētību par plānotajiem vai veiktajiem autoceļu uzturēšanas darbiem un ar to saistītajiem ierobežojumiem vērtē kā labu vai viduvēju.

Vērtējot no ceļa zīmju izvietojuma, redzamības, ceļmalu un nodalījuma joslu pārredzamības, 66% aptaujāto jūtas droši, pārvietojoties pa ierastajiem ikdienas maršrutiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.