Menu
 

Valdība atbalsta 20 pašvaldību investīciju projektus 18 miljonu eiro vērtībā, tostarp Pierīgā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Otrdien Ministru kabinets apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkojuma projektu par atbalstāmajiem pašvaldību investīciju projektiem valsts aizdevumu piešķiršanai Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai, nodrošinot iespēju saņemt valsts aizdevumu vēl 20 pašvaldību investīciju projektiem, aģentūru LETA informēja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kopumā šajā kārtā tika izvērtēti 24 projekti no 17 pašvaldībām un atbalstīti 20 investīciju projekti, kuru kopējais finansējums ir 18 953 774 eiro, savukārt aizņēmuma apmērs - 14 531 275 eiro. Šajā kārtā atbalstu gūs Jūrmalas, Rīgas, Rēzeknes, Ventspils pašvaldības un Aizkraukles, Alūksnes, Ādažu, Cēsu, Ķekavas, Ludzas, Siguldas, Preiļu, Ogres, Ropažu, Saldus, Talsu novada pašvaldības.

Lielākais finansējums - 4 504 502 eiro - tiks ieguldīts transporta infrastruktūrā: ielu un ceļu pārbūvē, viens projekts pieteikts tilta pārbūvei. Lai nodrošinātu higiēnas prasības izglītības iestādēs un sociālās aprūpes centru ēkās un to teritorijās, īstenošanai apstiprināti trīs projekti par 667 430 eiro.

Pašvaldības īpašumā esošo ēku pielāgošana, lai nodrošinātu un uzlabotu pašvaldību autonomo funkciju izpildi - divu pašvaldību diviem projektiem piešķirtais aizdevums ir 462 628 eiro. Četru pašvaldību četriem projektiem piešķirti 8 521 453 eiro finansējums vispārējās izglītības iestādes ēku pārbūvei.

Lai veicinātu ekonomikas atgūšanos no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes, VARAM 2020.gadā sāka aizdevuma programmu pašvaldībām. Pērn paplašināja pašvaldību iespējas aizņemties, papildinot aizdevumu programmu ar iespēju projektus pieteikt arī pašvaldības ēku pielāgošanai pašvaldības pakalpojumu sniegšanai, īres dzīvokļu izveidošanai ārpus Rīgas plānošanas reģiona, pašvaldības meliorācijas sistēmas infrastruktūrai, būvprojektu izstrādei nozīmīgiem un lieliem investīciju projektiem.

Tāpat, lai mazinātu Covid-19 izplatību, programmā iekļauts VARAM ierosinājums pašvaldībām saņemt valsts aizdevumu sociālo aprūpes centru pārbūvei vai pielāgošanai atbilstoši higiēnas prasībām. Savukārt šogad aizdevuma programma papildināta ar iespēju saņemt aizdevumu atjaunojamos energoresursus izmantojošu enerģiju ražojošu iekārtu iegādei un uzstādīšanai, 5G infrastruktūras attīstībai un vispārējās izglītības iestādes ēkas pārbūvei vai jaunas ēkas būvniecībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.