Menu
 

Inčukalna pazemes gāzes krātuve sagatavota iesūknēšanai arī dabasgāzes izņemšanas sezonā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ar mērķi sekmēt dabasgāzes apgādes drošību un nepārtrauktību, vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS “Conexus Baltic Grid” veicis tehniskos sagatavošanās darbus, lai dabasgāzes iesūknēšana Inčukalna pazemes gāzes krātuvē būtu iespējama arī dabasgāzes izņemšanas periodā. Kā norāda uzņēmumā, pirmo reizi uzņēmuma vēsturē divvirzienu dabasgāzes plūsmas krātuve uzsāka veikt šī gada februārī, reaģējot uz ģeopolitiskajiem notikumiem Eiropā.

Jaunā dabasgāzes izņemšanas sezona sāksies 15.oktobrī. Ierasts ka izņemšanas sezona ir laiks, kad ir noslēgusies gāzes iesūknēšana pazemes krātuvē. Taču, lai nodrošinātu iespēju novietot papildus dabasgāzes apjomus krātuvē, tā ir sagatavota iesūknēšanai arī izņemšanas sezonas laikā.

“Inčukalna pazemes gāzes krātuves gatavība dabasgāzes iesūknēšanai arī izņemšanas sezonā ir laba ziņa gan sistēmas lietotājiem, gan arī dabasgāzes gala patērētājiem, kuriem ir svarīga nepārtraukta dabasgāzes piegāde. Reaģējot uz ģeopolitisko situāciju Eiropā, jau šī gada sākumā Inčukalna pazemes gāzes krātuve izņemšanas cikla laikā tika operatīvi sagatavota iesūknēšanas uzsākšanai, lai saglabātu maksimāli pieejamu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē uzglabātās dabasgāzes daudzumu,” uzņēmuma “Conexus” paziņojumā citēts tā valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Līdz izņemšanas sezonas beigām noteikts, ka krātuvē varēs iesūknēt ne mazāk kā 50 GWh dienā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.