Logo
Drukāt šo lapu

Svētdien Ādažos norisināsies Dānijas karavīru organizētais "Dancon March" ar mērķi vākt ziedojumus labdarībai

Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Svētdien, 9.oktobrī, Ādažu militārās bāzes apkārtnē otro reizi šajā gadā norisināsies Latvijā izvietoto Dānijas kontingenta karavīru organizētais “Dancon March” ar mērķi vākt ziedojumus labdarībai.

Savukārt tuvākajās nedēļās, sadarbībā ar Latvijas sabiedriskā labuma biedrību “Taureņa efekts”, Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde kopā ar Dānijas kontingenta karavīriem apmeklēs trīs labdarības organizācijas Latvijā, lai nodotu savāktos ziedojumus ap 9000 eiro no pirmā labdarības skrējiena, kas norisinājās šā gada 21.augustā.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigade pavēstīja, ka vēsturiskais “Dancon March” jeb Dānijas kontingenta maršs ir aptuveni 25,5 km garš izturības gājiens, kur astoņu stundu laikā dalībniekiem jāveic distance ar 10 kg smagu mugursomu. Maršs sāksies 9. oktobrī plkst. 9.00, bet noslēgsies plkst. 17.00, tajā piedalīsies aptuveni 1200 dalībnieki no 13 NATO valstīm.

Gājiena dalības maksa ir ziedojums. Katram “Dancon March” gājienam tiek izgatavota īpaša piemiņas medaļa. “Dancon March” ir lieliska iespēja sabiedroto karavīriem iepazīt Ādažu apkārtni,  socializēties ar Latvijas iedzīvotājiem un parādīt, ka mēs esam vienoti.

“Ar šo ziedojumu mēs vēlamies atgriezt sabiedrībai atpakaļ daļu mums sniegtās viesmīlības. Es ļoti ceru, ka mūsu ziedojumus bērniem un labdarības organizācijām radīs prieku un laimi,” tā Dānijas kontingenta komandieris pulkvežleitnants Antons Dinsens-Andersens.

Nacionālo bruņoto spēku karavīri šādā gājienā ir piedalījušies, pildot dienesta pienākumus Kosovā. Latvijā “Dancon March” norisināsies otro reizi. Pirmais gājiens pirms 50 gadiem norisinājās Kiprā. Šo 50 gadu laikā gājiens norisinājies 15 valstīs un līdz ar tā norisi Ādažos Latvija kļuvusi par 16.valsti.

Ādažu novada iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot Latvijas un sabiedroto valstu karavīru pārvietošanos Ādažu novada teritorijā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024