Menu
 

Garkalnes "Livonia" piedzīvo zaudējumu Baltijas "Top" regbija līgas finālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - RC "Livonia" Foto - RC "Livonia"

Garkalnes regbija klubs “Livonia” sestdien Šauļos piedzīvoja neveiksmi Baltijas “Top” līgas finālspēlē pret vietējo klubu “Vairas-Kalvis-Jupoja” un sezonas kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā.

Pamatturnīra trešās un ceturtās labākās komandas cīņa Šauļos sākās bez izlūkošanas. Jau pēc nospēlētām 100 sekundēm mājinieki veica pirmo piezemējumu, dažas minūtes vēlāk viesi nerealizēja soda sitienu, vēl pēc brīža laukumā izbrauca ātrās palīdzības mašīna (sadursmē bija cietis viens no Šauļu regbistiem), bet 8.minūtē Matīss Zicāns ar soda sitienu trīs punktus atspēlēja (3:5).

Turpinājumā ar punktu krāšanu sāncenšiem tik raiti neveicās. Bumbu vairāk kontrolēja “Livonia”, taču uzbrukumi pārāk bieži beidzās ar neprecizitātēm. Pēdējās desmit minūtēs “Vairas” pārņēma iniciatīvu un veica divus piezemējumus, bet puslaiks pirmais beidzās ar vēl vienu Zicāna soda sitienu – 6:19.

Otrais puslaiks Latvijas komandai sākās nepatīkami – ar pretinieku piezemējumu, kas viņu pārsvaru palielināja līdz 20 punktiem (6:26). Taču “Livonia” regbisti ne tikai nesalūza, bet nākamo 10 minūšu laikā atbildēja ar diviem piezemējumiem – vairs tikai 20:26.

Viesi turpināja uzbrukt un bija tuvu vēl vienam panākumam, taču 70.minūtē pieļāva rupju kļūdu, pazaudējot bumbu laukuma vidusdaļā, kas ļāva lietuviešiem tikt pie septiņiem viegliem punktiem. Neilgi pirms beigām “Vairas” rezultativi pabeidza vēl vienu uzbrukumu, kas galīgi izšķīra spēles likteni – 20:38.

Spēlē par trešo vietu “Baltrex-Šiauliai” vienība ar 39:22 pieveica Kauņas “Ažuolas”. Jāatgādīna, ka šāgada Latvijas čempioni “Miesnieki/Ķekava” Baltijas līgā ierindojās septītajā vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.