Menu
 

Pētījums: Krīzes dēļ Latvijas iedzīvotāji apģērbam tērē mazāk

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai gan vairāk nekā puse jeb 63% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka pēdējo gadu ekonomisko satricinājumu dēļ apģērba iegādei tērē mazāk naudas, tomēr viņu vēlme valkāt kvalitatīvas drēbes un apavus ir palikusi nemainīga, liecina multizīmolu veikala “Van Graaf” un pētījumu kompānijas “Norstat” veiktā sabiedriskās domas aptauja.

Pētījuma rezultāti atklāj, ka savu apģērbu un apavu iegādei plānoto budžetu pēdējo gadu laikā ir samazinājušas sievietes – 68% aptaujāto (vīrieši – 52%). Tikai desmitā daļa mūsu valstī dzīvojošo apgalvo, ka pēdējo trīs gadu globālo satricinājumu dēļ apģērba un apavu iegādei tērē tikpat daudz naudas kā pirms Covid-19 izraisītās pandēmijas sākuma, bet 21% atzina, ka šie apstākļi nekādā veidā nav ietekmējuši viņu iepirkšanās paradumus.

73% Latvijas iedzīvotāju atklāj, ka augsta kvalitāte ir ļoti būtisks faktors apģērba iegādē. Šis faktors nedaudz būtiskāks ir vīriešiem (75%) nekā sievietēm (70%), vēsta aptaujas autori.

“Mēs savā ikdienas darbā arī novērojam, ka arvien vairāk Latvijas pircēju vēlas iegādāties augstas kvalitātes apģērbu par salīdzinoši pieņemamu cenu. Līdz ar to ne tik liels fokuss ir uz to, lai konkrētā lieta ir stilīga, kas nozīmē, ka tā būs aktuāla tikai dažas sezonas. Ja runājam par zīmoliem un to atpazīstamību, tad redzam, ka šis faktors ir daudz būtiskāks tieši vīriešiem,” zina stāstīt multizīmolu veikala “Van Graaf” vadītāja Agnese Masaļska. 

Viņa arī zina stāstīt, ka pēdējo gadu laikā klienti priekšroku dod klasiska dizaina apģērbiem ar “odziņu”, visticamāk ar mērķi valkāt tos vairākas sezonas. To apstiprina arī pētījuma dati. Proti, teju puse jeb 45% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju atzina, ka vidēji valkā drēbes no viena līdz trim gadiem. Salīdzinoši mazāk bija tādu, kuri to dara ilgāk – četrus (10%), piecus (9%) un vairāk gadus (16%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.