Menu
 

Eklons: Izveidojot Iekšējās drošības akadēmiju, tiks labota pieļautā kļūda - Policijas akadēmijas likvidēšana

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Ar Iekšējās drošības akadēmiju (IDA) izveidi tiks labota pieļautā kļūda, likvidējot Policijas akadēmiju, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica pašreizējais Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP). 

"Ar šo gājienu izdodas labot to, manuprāt, kļūdu, kas tika pieļauta, slēdzot Policijas akadēmiju," teica Eklons. Viņš teica, ka Iekšējās drošības akadēmija ļaus speciālistu apmācību atjaunot citā līmenī, jaunā kvalitātē, piesaistot labākos pedagogus. Tas būs jauns, kvalitatīvs izrāviens, spēcīgs atbalsts tiesībsargājošo iestāžu darbinieku sagatavošanā, teica Eklons un piebilda, ka Policijas akadēmijas slēgšana ilgtermiņā ietekmēja profesionāļu piesaisti un izveidi. 

Tāpat viņš atgādināja, ka plānā būtisku izmaiņu nav, "pirmos klausītājus" akadēmija varētu uzņem jau nākamgad, proti, 2023.gada pirmajā septembrī. IDA dibināšanas iecere tika virzīta, jo kopš 2010.gada iekšlietu nozarei nav savas specializētas augstskolas, kā tas ir lielā vairumā Eiropas Savienības (ES) valstu.

Valdība 2009.gada vasarā nolēma likvidēt Latvijas Policijas akadēmiju, kura atradās Rīgā, Ezermalas ielā. Viens no galvenajiem akadēmijas likvidēšanas iemesliem bija finansējuma trūkums. Kā tolaik norādīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece, akadēmija profesionālā jomā un sniegtā pakalpojuma kvalitātes ziņā nav devusi gaidīto rezultātu. Akadēmija beidza pastāvēt 2010.gada 1.janvārī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.