Menu
 

Jūrmalā taupības nolūkos samazinās Ziemassvētku dekorējuma izgaismošanas laiku

  • Autors:  LETA
Foto - Jūrmalas valstspilsētas administrācija Foto - Jūrmalas valstspilsētas administrācija

Jūrmalā taupības nolūkos samazinās Ziemassvētku dekorējuma izgaismošanas laiku, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Šogad Jūrmalā būs gan vairākas svētku egles, gan Ziemassvētku rotājumi un apgaismojums pilsētā un parkos. Apjoms samazināts netiks, taču visticamāk izgaismošanas laiks tiks samazināts, lai taupītu elektroenerģiju.

Kā jau ziņots, Valsts prezidenta kanceleja Rīgas pilī un Jūrmalas rezidencē īsteno energotaupības un siltumenerģijas taupības plānu. Nolemts neieslēgt Rīgas pils fasādes un dārza dekoratīvo apgaismojumu diennakts tumšajā laikā, tostarp neizgaismot Rīgas pils Svētā gara torni un Trīszvaigžņu torni.

Paredzēts, ka Rīgas pils tiks izgaismota Lāčplēša dienā, 11.novembrī, Valsts prezidenta institūcijas simtgades dienā, 14.novembrī, un Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18.novembrī.

Šajā rudenī Valsts prezidenta kanceleja ir atteikusies rīkot protokolāro valsts svētku pieņemšanu Rīgas pilī, kas ierasti noris 17.novembrī. Pieņemšana svētku viesiem tiks apvienota ar valsts svētku koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī 18.novembrī. Savukārt Ziemassvētku laikā nav plānota Rīgas pils rotāšana.

Ņemot vērā, ka izdevumi par siltumu un elektrību Valsts prezidenta kancelejai ir pieauguši trīs reizes, īstenojot šo plānu, tiek cerēts ietaupīt finanšu līdzekļus, norāda Valsts prezidenta kancelejā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.