Menu
 

Ādažu novadā palielina pirmsskolas pedagogu un darbinieku atalgojumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai nodrošinātu konkurētspējīgu atalgojumu pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem, Ādažu novada pašvaldības domes sēdē deputāti lēma paaugstināt pirmsskolas skolotāju (t.sk., mūzikas un sporta pedagogu), skolotāju palīgu, speciālo pedagogu, logopēdu un izglītības psihologu algas, liecina informācija pašvaldības interneta vietnē.

2022.gadā izveidojies kritisks pedagogu, tostarp pirmsskolas speciālistu trūkums visā valstī, tāpēc pašvaldībai jānodrošina konkurētspējīgus darba apstākļus, tai skaitā paaugstinot atalgojumu. Ņemot vērā valsts budžeta mērķdotācijas palielinājumu no šī gada 1.septembra, pedagoga amata likmi iespējams palielināt par 50 eiro, tādējādi papildus pašvaldības finansējums 2022.gada pēdējos trijos mēnešos nav nepieciešams.

Savukārt attiecībā uz 2023. gadu, apkopojot valsts budžeta un pašvaldības finansējumu, konstatēts, ka papildus līdzekļi būs nepieciešami tikai Kadagas pirmsskolas izglītības iestādei “Mežavēji” 12 776.04 eiro apmērā.

Saskaņā ar domes šī gada 26.janvārī pieņemto lēmumu “Par pašvaldības amatpersonu un darbinieku mēnešalgām 2022. gadā” pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu pirmsskolas pedagoga mēneša darba algas likme tika noteikta 1118 eiro  par 1 slodzi jeb 1006,20 eiro par 0,9 slodzēm (Ādažu pirmsskolas grupu pedagogiem pamatslodze ir 0,9). Savukārt pēc veiktajiem grozījumiem tā ir 1168 eiro par 1 slodzi jeb 1051,20 eiro par 0,9 slodzēm. Atbalsta personāla speciālistu (logopēds, psihologs, speciālais pedagogs) algas likme palielināta no 1000 eiro uz 1050 eiro par slodzi.

Lai uzturētu darbinieku motivāciju un mazinātu algas starpību Pierīgas reģionā, nolemts palielināt atalgojumu arī pirmsskolas izglītības skolotāju palīgiem, vēsta pašvaldībā.

Amatam “Skolotāja palīgs” maksimālā algu likme pēc jaunā amatu kataloga ir 861 eiro, taču līdz šim Ādažu novadā bija otrs zemākais atalgojums (650 eiro) Pierīgas reģionā pēc Rīgas (614). Visaugstākais atalgojums šobrīd ir Mārupē (805), kam seko Ropaži (800), Sigulda (750) un Saulkrasti (700). Atšķirības vienādu amatu atalgojumā rada būtisku priekšnoteikumu attiecīgā speciālista darba vietas izvēlei, tāpēc pašvaldība nolēmusi pirmsskolas skolotāja palīga algu palielināt līdz 750 eiro mēnesī no 1. oktobra.

Pēc Ādažu novada domes informācijas, minētās ieceres izpildei šī gada pēdējos trijos mēnešos būs nepieciešams 26 324,64 eiro pašvaldības finansējums, savukārt 2023.gada budžetā – papildus 114 074 eiro. Šobrīd Ādažu novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs ir 71 skolotāja palīgs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.