Menu
 

Aptauja Ogrē. Kā, jūsuprāt, laukos jātur suņi – pie ķēdes, voljērā vai jālaiž brīvi skriet? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Atrast līdzsvaru starp dzīvnieka un cilvēka interesēm, starp dzīvnieka labturību un cilvēka drošību – tas parasti ir jautājums, kas jārisina normatīvo aktu regulējumos. Bet ko par to domā iedzīvotāji?

Andrejs

Bīstamiem suņiem nedrīkst ļaut skraidīt savā vaļā. Uzskatu, ka tiem vispiemērotākais būtu voljērs. Pie ķēdes gan nevajadzētu turēt. Man visu mūžu ir bijuši suņi. Reiz mani sakoda paša suns, bet no svešiem suņiem gan neesmu cietis.

Maksims

Tieši laukos? Droši vien, ka suņi ir jātur voljēros, lai viņi neskrien apkārt, nesaplosa kaut ko vai kādu. Turēt dzīvnieku pie ķēdes, manuprāt, ir nežēlīgi. Man pašam ir suns – taksis. No suņiem nekad neesmu cietis.

Normunds

Laukos suņiem jāļauj brīvi skriet. Pie ķēdes noteikti nevajag siet. Vai jāiesloga voljērā? Nezinu, labāk lai skraida. Protams, jāizvērtē, kas tas ir par suni, kā arī tas, kas atrodas mājas apkārtnē. Man suņi nav uzbrukuši, vismaz neatceros. Pašam ir suns lauku mājā. Pārsvarā ļaujam viņam brīvi skriet.

Marika

Uzskatu, ka laukos suņi ir jātur voljērā. Tur tiem noteikti ir labāk, bet cilvēkiem un mājlopiem tā būs drošāk. Man ir suns, bet turu to tur, kur pati dzīvoju – dzīvoklī. Sveši suņi man vismaz pagaidām nekad nav uzbrukuši.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.