Menu
 

"Eco Baltia vide" paplašinās darbību ielu un ceļu uzturēšanā; plāno "Pilsētas eko servisa" iegādi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Paplašinot darbību un turpinot attīstību, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” plāno iegādāties ceļu un ielu uzturēšanas uzņēmumu SIA “Pilsētas eko serviss”. Pušu noslēgtais pirkuma līgums, kura izpildei ir nepieciešama Konkurences padomes apvienošanās atļauja, paredz 100% SIA “Pilsētas eko serviss”, SIA “PES serviss” un SIA “B 124” kapitāla daļu iegādi. Darījuma pabeigšanai nepieciešamie dokumenti ir sagatavoti iesniegšanai Konkurences padomē. Procesu paredzēts noslēgt šā gada laikā, informē “Eco Baltia vide” pārstāvji.

Līdz ar darījuma noslēgšanu SIA “Pilsētas eko serviss” kļūs par vienu no “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas segmenta uzņēmumiem, kas specializējies ielu un ceļu uzturēšanā. Vienlaikus “Eco Baltia vide” pārstāvji uzsver, ka abu pušu klientiem, partneriem un darbiniekiem esošajos sadarbības līgumos un iestrādnēs izmaiņas nav plānotas. Ja līdz tam būs saņemta Konkurences padomes apvienošanās atļauja, tad iegādes process noslēgsies 2022.gada decembra beigās. Darījumu finansēšanai plānots piesaistīt bankas finansējumu, un darījuma summu puses vienojušās publiski neatklāt.

“Pēdējie divi gadi “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas sektorā raksturojami ar dinamisku izaugsmi. Šajā periodā segmenta ietvaros esam īstenojuši ne vien iekšēju uzņēmumu konsolidāciju, bet arī vairāku uzņēmumu iegādi, lai celtu savu konkurētspēju, rastu jaunas iespējas un kļūtu par Baltijas mēroga līderi. Ja Lietuvā mūsu meitasuzņēmums “Ecoservice” ir viens no tirgus līderiem arī ceļu un ielu uzturēšanā, tad Latvijā šo pakalpojumu straujāk plānojam attīstīt tieši ar “Pilsētas eko servisa” iegādi, veicinot sinerģiju arī ar Lietuvas meitasuzņēmumu. “Pilsētas eko servisam” ir ļoti liela un veiksmīga pieredze nozarē, nepieciešamais tehniskais nodrošinājums un arī profesionāla darbinieku komanda, kas rada ļoti labu platformu turpmākai izaugsmei jau “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas segmenta sastāvā,” saka SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs un “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas segmenta vadītājs Jānis Aizbalts.

““Pilsētas eko serviss” tirgū ir jau teju 20 gadus, un esam gandarīti, ka varam sevi saukt par vienu no vadošajiem ielu un ceļu uzturēšanas pakalpojumu sniedzējiem Rīgas un Pierīgas reģionā. Esam priecīgi, ka arī turpmāk uzņēmums varēs turpināt savu attīstību un veikt jaunas investīcijas, bet jau kā “Eco Baltia vide” meitasuzņēmums. Mūsu līdzšinējiem klientiem un darbiniekiem šīs izmaiņas arī noteikti būs ar pluss zīmi, jo, esot lielākas grupas sastāvā, arī investīcijas turpmākajā attīstībā varēsim plānot plašākā mērogā un piesaistot jau visas grupas kompetences,” norāda “Pilsētas eko servisa” valdes loceklis un līdzīpašnieks Alvis Krauklis.

“Mūsu stratēģiskais mērķis attīstīt “Eco Baltia” kā spēcīgu reģionālo līderi, kas koncentrējas uz ilgtspējīgiem vides pakalpojumiem un otrreizējo izejvielu pārstrādi, jau tagad sniedz rezultātus – aug gan uzņēmumu konkurētspēja un efektivitāte, gan arī konsolidētie ieņēmumi. Paplašinot savu piedāvājumu  vides apsaimniekošanas segmentā, radām jaunu vērtību gan uzņēmumu klientiem, darbiniekiem, gan arī investoriem,” komentē “INVL Baltic Sea Growth Fund” partneris un “Eco Baltia” padomes priekšsēdētājs Vītauts Plunksnis.

SIA “Pilsētas eko serviss” piedāvā tādus pakalpojumus kā ielu un ceļu uzturēšana, ūdens novadīšanas sistēmu uzturēšanas un remonta darbus, kā arī tehnikas nomu. Uzņēmums ir dibināts 2003.gadā, un šobrīd tas pieder vairākām privātpersonām. 2021.gadā “Pilsētas eko servisa” ieņēmumi sasniedza 5,7 miljonus eiro. Uzņēmumā strādā aptuveni 80 darbinieki.

SIA “Eco Baltia vide” ir vides apsaimniekošanas uzņēmums, kas nodrošina sadzīves un šķiroto atkritumu izvešanu, izlietotā iepakojuma apsaimniekošanu, būvgružu un lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanu, teritoriju uzkopšanu, kā arī dažādus sezonālos pakalpojumus. Uzņēmumā Latvijā strādā vairāk nekā 500 darbinieki. 2021.gadā uzņēmuma neto apgrozījums bija 34,19 miljoni eiro, informē uzņēmumā.

SIA “Eco Baltia vide” ir daļa no AS “Eco Baltia”, kas ir apgrozījuma ziņā lielākā vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijas valstīs, nodrošinot pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no savākšanas līdz pārstrādei. 2021.gadā “Eco Baltia” grupas kombinētais pārdošanas apgrozījums sasniedza aptuveni 150 miljonus eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2020.gadā, kad tas bija 75 miljoni eiro. To daļēji veicināja Lietuvas vadošā atkritumu apsaimniekotāja “Ecoservice” iegāde 2021.gada augustā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.