Menu
 

Par Siguldas novada domes priekšsēdētājas vietnieku ievēlēts Zaļais

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
No kreisās: Kristaps Zaļais, Līga Sausiņa, Linards Kumskis. Foto - www.sigulda.lv No kreisās: Kristaps Zaļais, Līga Sausiņa, Linards Kumskis. Foto - www.sigulda.lv

Pēc līdzšinējās Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieces Līgas Sausiņas kļūšanu par domes priekšsēdētāju Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieka amatā ar 12 balsīm "par", piecām balsīm "pret", vienam atturoties un vienam nepiedaloties, 3.novembrī ievēlēts līdzšinējais deputāts, Laurenču sākumskolas direktors Kristaps Zaļais. K.Zaļajam būs jānodrošina Allažu pagasta, Mores pagasta, Siguldas pagasta un Siguldas pilsētas pārraudzība.

Iepazīstinot ar sava darba prioritātēm novada labā, K.Zaļais norāda: “Man ir ļoti svarīgi, lai Siguldas novads turpina uzņemto virzienu būt labākajai dzīvesvietai Latvijā, neraugoties uz to, kāds izaicinājums energokrīzes apstākļos būs budžets. Lai mēs attaisnotu mūsdienīga un visiem ērta pašvaldības servisa apsolījumu, jāiet arvien tuvāk iedzīvotājiem viņu vajadzībās, tāpēc digitālā attīstība ir mana prioritāte. Šis uzstādījums iet roku rokā ar Tehnoloģiju centru, kam jātop par magnētu attīstībai un pievienotai vērtībai mūsu ikdienā. Spēja un iespēja mācīties visos vecumos savukārt veido pamatu uzņēmējdarbības izaugsmei novadā!”

Kristaps Zaļais jau sešus gadus ir Laurenču sākumskolas direktors, strādā arī par Rīgas Stradiņa universitātes lektoru, lasot kursus par uzņēmējdarbību, inovācijām un līderību. Savulaik bijis viens no nodibinājuma "Iespējamās misijas" pedagogiem. Žurnāls “Forbes” Latvijas topā “30 līdz 30” ticis nosaukts par līderi izglītībā un zinātnē 2019.gadā, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Opozīcijas deputāts Reinis Ādamsons (LZS) informēja domes deputātus, ka Laurenču sākumskolas vecāki viņu informējuši, ka, viņu ieskatā, K.Zaļajam ir sliktas komunikācijas prasmes un zema emocionālā inteliģence.

Siguldas novada pašvaldības domes vadības komandā kā priekšsēdētājas vietnieks darbu turpina Linards Kumskis, kurš amatu ieņem kopš 2021.gada pašvaldību vēlēšanām. Linardam Kumskim ir vairāk nekā 15 gadu pieredze pašvaldības darbā, četrus no tiem vadījis Krimuldas novada domi. L.Kumskis, papildinot vadības komandas galveno darbības virzienu prioritātes, uzsver, ka vienlīdz svarīga ir vienmērīga visas novada teritorijas attīstība, ar cieņu pret ikvienu iedzīvotāju, viņa vajadzībām, nodrošinot kopīgas sarunas un dialogu, vēsta pašvaldībā.

Jau ziņots, ka no 3. novembra Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājas amata pienākumus sāk pildīt Līga Sausiņa, jo līdzšinējais domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kurš pašvaldībā strādāja 21 gadu, sākotnēji kā domes deputāts, vēlāk kā izpilddirektors un kopš 2009.gada kā pašvaldības domes priekšsēdētājs, savas pilnvaras zaudēja, stājoties 14.Saeimas deputāta amatā, atgādina pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.